Boeken over aandelen

Als je geïnteresseerd bent in beleggen in aandelen, dan is het belangrijk om jezelf goed te informeren. Er zijn talloze boeken geschreven over dit onderwerp, variërend van beginnersgidsen tot diepgaande analyses van de markt. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over aandelen bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. Beleggen voor Dummies

Beleggen voor Dummies is een klassieker als het gaat om beleggingsboeken. Het is geschreven door Hans Oudshoorn en Peter Siks en biedt een uitgebreide introductie tot de wereld van beleggen. Het boek behandelt onderwerpen als aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s. Het is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische tips en voorbeelden.

Beleggen voor Dummies is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij bol.com.

2. De intelligente belegger

De intelligente belegger is geschreven door Benjamin Graham, een van de meest invloedrijke beleggers aller tijden. Het boek is voor het eerst gepubliceerd in 1949, maar de principes die Graham beschrijft zijn nog steeds relevant. Het boek gaat in op de filosofie van waardebeleggen en biedt praktische tips voor het selecteren van aandelen.

De intelligente belegger is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij bol.com.

3. Aandelen voor iedereen

Aandelen voor iedereen is geschreven door Peter Siks, een bekende beleggingsexpert in Nederland. Het boek is gericht op beginners en biedt een stap-voor-stap handleiding voor het beleggen in aandelen. Het boek behandelt onderwerpen als het selecteren van aandelen, het opzetten van een beleggingsportefeuille en het beheren van risico’s.

Aandelen voor iedereen is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij bol.com.

4. De kleine Buffett

De kleine Buffett is geschreven door Mary Buffett, de voormalige schoondochter van Warren Buffett. Het boek gaat in op de beleggingsstrategieën van Buffett en biedt praktische tips voor het selecteren van aandelen. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden uit de praktijk.

De kleine Buffett is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij bol.com.

5. De beleggingsillusie

De beleggingsillusie is geschreven door Marius Kerdel en biedt een kritische kijk op de beleggingsindustrie. Het boek gaat in op de psychologie van beleggen en de valkuilen waar veel beleggers in trappen. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en biedt veel inzichten die je kunnen helpen om betere beleggingsbeslissingen te nemen.

De beleggingsillusie is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij bol.com.

Waar kun je deze boeken kopen?

De boeken die we hierboven hebben besproken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels in Nederland, zoals Bruna, AKO en The Read Shop. Daarnaast kun je deze boeken ook online bestellen bij bol.com, de grootste online boekhandel van Nederland. Bij bol.com kun je vaak profiteren van scherpe prijzen en snelle levering.

Conclusie

Als je geïnteresseerd bent in beleggen in aandelen, dan is het belangrijk om jezelf goed te informeren. Er zijn talloze boeken geschreven over dit onderwerp, variërend van beginnersgidsen tot diepgaande analyses van de markt. In dit artikel hebben we een aantal van de beste boeken over aandelen besproken en waar je deze kunt kopen. Of je nu een beginner bent of een ervaren belegger, er is altijd wel een boek dat bij jou past.

Plaats een reactie