Boeken over abnormale psychologie

Abnormale psychologie is een tak van de psychologie die zich richt op afwijkend gedrag en psychische stoornissen. Er zijn talloze boeken geschreven over dit onderwerp, variërend van wetenschappelijke werken tot zelfhulpboeken. In dit artikel zullen we een aantal van de meest interessante en informatieve boeken over abnormale psychologie bespreken.

1. Abnormal Psychology van Ronald J. Comer

Dit boek is een van de meest gebruikte studieboeken op het gebied van abnormale psychologie. Het biedt een uitgebreide introductie tot de verschillende psychische stoornissen en behandelingen. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden en casestudies. Het is een aanrader voor studenten psychologie, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Abnormal Psychology is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. The Psychopath Test van Jon Ronson

Dit boek is geschreven door de Britse journalist Jon Ronson en gaat over psychopathie. Ronson onderzoekt in het boek wat psychopathie precies inhoudt en hoe het wordt gediagnosticeerd. Hij interviewt verschillende mensen die als psychopaat zijn gediagnosticeerd en gaat op zoek naar de oorsprong van de diagnose. Het boek is informatief, maar ook humoristisch geschreven.

The Psychopath Test is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. An Unquiet Mind van Kay Redfield Jamison

Dit boek is geschreven door Kay Redfield Jamison, een Amerikaanse psychiater die zelf bipolaire stoornis heeft. In het boek beschrijft ze haar eigen ervaringen met de stoornis en hoe ze hiermee omgaat. Het boek is een combinatie van een autobiografie en een wetenschappelijk werk over bipolaire stoornis. Het is een inspirerend boek voor mensen die zelf met de stoornis te maken hebben.

An Unquiet Mind is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. The Center Cannot Hold van Elyn Saks

Dit boek is geschreven door Elyn Saks, een Amerikaanse hoogleraar recht die zelf schizofrenie heeft. In het boek beschrijft ze haar eigen ervaringen met de stoornis en hoe ze hiermee omgaat. Het boek is een combinatie van een autobiografie en een wetenschappelijk werk over schizofrenie. Het is een inspirerend boek voor mensen die zelf met de stoornis te maken hebben.

The Center Cannot Hold is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. The Bell Jar van Sylvia Plath

Dit boek is een roman geschreven door de Amerikaanse schrijfster Sylvia Plath. Het boek gaat over een jonge vrouw die worstelt met depressie en zelfmoordgedachten. Het is een indringend portret van een psychische stoornis en de impact die het kan hebben op iemands leven. Het boek is een klassieker en wordt nog steeds veel gelezen.

The Bell Jar is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over abnormale psychologie, variërend van wetenschappelijke werken tot romans. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van wat er beschikbaar is. Of je nu een student psychologie bent of gewoon geïnteresseerd bent in het onderwerp, er is altijd wel een boek te vinden dat bij je past.

De besproken boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com. Veel leesplezier!

Plaats een reactie