Boeken over abortus en anticonceptie

Abortus en anticonceptie zijn onderwerpen die vaak tot discussie leiden. Er zijn veel boeken geschreven over deze onderwerpen, variërend van wetenschappelijke studies tot persoonlijke verhalen. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

Boeken over abortus

Abortus is een onderwerp dat vaak gepaard gaat met emoties en meningsverschillen. Er zijn echter ook veel boeken geschreven die het onderwerp vanuit verschillende perspectieven belichten.

Een van deze boeken is “De ongewenste gast” van Mirjam Pool. In dit boek vertelt Pool het verhaal van vrouwen die een abortus hebben ondergaan. Ze laat zien hoe deze vrouwen vaak worden veroordeeld en hoe moeilijk het is om openlijk over abortus te praten. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Een ander boek over abortus is “De keuze” van Edith Eva Eger. In dit boek vertelt Eger haar eigen verhaal over hoe ze als tiener een abortus onderging in het concentratiekamp Auschwitz. Het boek gaat niet alleen over abortus, maar ook over trauma en veerkracht. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

“Het abortusboek” van Rebecca Gomperts is een wetenschappelijk boek over abortus. Gomperts is een arts en oprichter van Women on Waves, een organisatie die zich inzet voor veilige abortus. In het boek bespreekt ze de geschiedenis van abortus, de wetgeving en de medische aspecten. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Boeken over anticonceptie

Anticonceptie is een belangrijk onderwerp voor veel mensen. Er zijn veel boeken geschreven over dit onderwerp, variërend van praktische gidsen tot wetenschappelijke studies.

Een van deze boeken is “De anticonceptiebijbel” van Goedele Liekens. In dit boek bespreekt Liekens alle verschillende vormen van anticonceptie en geeft ze advies over welke vorm het beste bij jou past. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Een ander boek over anticonceptie is “De pil en ik” van Miriam Guensberg. In dit boek vertelt Guensberg haar eigen verhaal over hoe ze als tiener begon met de pil en hoe dit haar leven heeft beïnvloed. Het boek gaat niet alleen over anticonceptie, maar ook over feminisme en seksualiteit. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

“Anticonceptie: van voorbehoedsmiddel tot levensstijl” van Hanneke de Graaf is een wetenschappelijk boek over anticonceptie. De Graaf is een onderzoeker op het gebied van seksualiteit en anticonceptie. In het boek bespreekt ze de geschiedenis van anticonceptie, de verschillende vormen en de effecten op de samenleving. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Abortus en anticonceptie zijn onderwerpen die vaak tot discussie leiden. Er zijn echter veel boeken geschreven die deze onderwerpen vanuit verschillende perspectieven belichten. Of je nu op zoek bent naar persoonlijke verhalen of wetenschappelijke studies, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie