Boeken over ADD bij volwassenen

ADD, oftewel Attention Deficit Disorder, is een aandoening die steeds vaker voorkomt bij volwassenen. Mensen met ADD hebben moeite met concentreren, plannen en organiseren. Ook kunnen ze snel afgeleid zijn en impulsief handelen. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met ADD. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. “Leven met ADD” – Thom Hartmann

“Leven met ADD” is een boek geschreven door Thom Hartmann, een Amerikaanse auteur en ADD-expert. In dit boek beschrijft hij op een heldere en begrijpelijke manier wat ADD is en hoe je er als volwassene mee kunt omgaan. Hij geeft praktische tips en adviezen voor het verbeteren van concentratie, het plannen van taken en het verminderen van impulsief gedrag. Ook gaat hij in op de relatie tussen ADD en creativiteit.

Dit boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com en Bruna.nl.

2. “ADD in relaties” – Kathleen Nadeau en Judith Kolberg

ADD kan ook invloed hebben op relaties. In “ADD in relaties” beschrijven Kathleen Nadeau en Judith Kolberg hoe ADD kan leiden tot problemen in relaties en hoe je hiermee om kunt gaan. Ze geven praktische tips voor het verbeteren van communicatie en het verminderen van conflicten. Ook gaan ze in op de rol van medicatie en therapie bij het omgaan met ADD in relaties.

Dit boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com en Managementboek.nl.

3. “ADHD bij volwassenen” – Sandra Kooij

Hoewel de titel van dit boek “ADHD bij volwassenen” is, gaat het ook in op ADD. Sandra Kooij is een Nederlandse psychiater en expert op het gebied van ADHD en ADD. In dit boek beschrijft ze de symptomen en oorzaken van ADHD en ADD bij volwassenen. Ook gaat ze in op de behandeling van deze aandoeningen, zoals medicatie en psychotherapie. Ze geeft praktische tips voor het omgaan met ADHD en ADD in het dagelijks leven.

Dit boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com en Managementboek.nl.

4. “ADD-friendly ways to organize your life” – Judith Kolberg en Kathleen Nadeau

Mensen met ADD hebben vaak moeite met het organiseren van hun leven. In “ADD-friendly ways to organize your life” geven Judith Kolberg en Kathleen Nadeau praktische tips voor het organiseren van taken, tijd en ruimte. Ze beschrijven verschillende methoden en technieken die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen met ADD. Ook gaan ze in op de rol van technologie bij het organiseren van het leven met ADD.

Dit boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com en Bruna.nl.

5. “Jij, je brein en ADHD” – Jannetje Koelewijn

“Jij, je brein en ADHD” is geschreven door Jannetje Koelewijn, een Nederlandse journalist en ervaringsdeskundige op het gebied van ADHD. In dit boek beschrijft ze haar eigen ervaringen met ADHD en gaat ze in op de wetenschappelijke achtergrond van deze aandoening. Ze geeft praktische tips voor het omgaan met ADHD in het dagelijks leven en gaat in op de rol van medicatie en therapie.

Dit boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com en Managementboek.nl.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over ADD bij volwassenen die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze aandoening. Van praktische tips voor het organiseren van het leven tot adviezen voor het verbeteren van relaties, er is voor ieder wat wils. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij verschillende webshops. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen met ADD uniek is en dat wat voor de één werkt, niet per se voor de ander werkt. Het is daarom belangrijk om verschillende methoden en technieken uit te proberen en te kijken wat het beste werkt voor jou.

Plaats een reactie