Boeken over ADD volwassenen

ADD, oftewel Attention Deficit Disorder, is een aandoening die steeds vaker voorkomt bij volwassenen. Mensen met ADD hebben moeite met concentreren, plannen en organiseren. Ook kunnen ze snel afgeleid zijn en impulsief handelen. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven die volwassenen met ADD kunnen helpen om beter om te gaan met hun aandoening. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. “Leven met ADD” – Sari Solden

“Leven met ADD” is een boek geschreven door Sari Solden, een Amerikaanse psychotherapeut die zelf ADD heeft. In het boek beschrijft ze haar eigen ervaringen met ADD en geeft ze praktische tips voor volwassenen met ADD. Zo gaat ze onder andere in op hoe je beter kunt omgaan met afleiding en hoe je jezelf kunt motiveren. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden uit de praktijk.

“Leven met ADD” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. “ADD en relaties” – Gina Pera

ADD kan ook invloed hebben op relaties. In “ADD en relaties” gaat Gina Pera in op de impact van ADD op relaties en geeft ze tips voor hoe je hiermee om kunt gaan. Zo gaat ze onder andere in op hoe je beter kunt communiceren en hoe je conflicten kunt vermijden. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de partner van iemand met ADD, maar kan ook nuttig zijn voor mensen met ADD zelf.

“ADD en relaties” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. “ADHD bij volwassenen” – Sandra Kooij

Hoewel de titel van dit boek “ADHD bij volwassenen” is, gaat het ook in op ADD. Sandra Kooij is een Nederlandse psychiater die gespecialiseerd is in ADHD en ADD. In het boek gaat ze in op de symptomen van ADHD en ADD bij volwassenen en geeft ze tips voor hoe je hiermee om kunt gaan. Ook gaat ze in op de behandeling van ADHD en ADD.

“ADHD bij volwassenen” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. “ADD-friendly ways to organize your life” – Judith Kolberg

Mensen met ADD hebben vaak moeite met plannen en organiseren. In “ADD-friendly ways to organize your life” geeft Judith Kolberg praktische tips voor hoe je je leven beter kunt organiseren als je ADD hebt. Zo gaat ze onder andere in op hoe je een planning kunt maken die bij je past en hoe je je huis op een effici├źnte manier kunt inrichten.

“ADD-friendly ways to organize your life” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. “Overwin je ADD” – Jolanda Bouman

“Overwin je ADD” is geschreven door Jolanda Bouman, een Nederlandse coach die zelf ADD heeft. In het boek gaat ze in op de symptomen van ADD en geeft ze tips voor hoe je hiermee om kunt gaan. Ook gaat ze in op hoe je jezelf beter kunt leren kennen en hoe je je sterke kanten kunt benutten.

“Overwin je ADD” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven die volwassenen met ADD kunnen helpen om beter om te gaan met hun aandoening. Of je nu op zoek bent naar praktische tips voor het organiseren van je leven of naar inzicht in hoe ADD invloed kan hebben op relaties, er is een boek dat bij jou past. De boeken zijn te koop bij zowel de lokale boekhandel als online bij Bol.com. Met de juiste informatie en tools kun je leren omgaan met ADD en een gelukkiger leven leiden.

Plaats een reactie