Boeken over ADD

ADD staat voor Attention Deficit Disorder en is een subtype van ADHD. Mensen met ADD hebben moeite met het vasthouden van hun aandacht en concentratie, zijn snel afgeleid en hebben vaak moeite met het organiseren van hun gedachten. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over ADD die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze stoornis. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. “Leven met ADD” – Thom Hartmann

“Leven met ADD” is geschreven door Thom Hartmann, een Amerikaanse auteur en activist die zelf ADD heeft. In dit boek beschrijft hij zijn eigen ervaringen met ADD en geeft hij praktische tips en adviezen voor mensen die ook met deze stoornis te maken hebben. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden uit de praktijk. Het is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over ADD en hoe je hiermee kunt omgaan.

“Leven met ADD” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. “ADD, de kunst van het verdwalen” – Sari Solden

Sari Solden is een Amerikaanse psychotherapeut en schrijver die gespecialiseerd is in ADD bij vrouwen. In haar boek “ADD, de kunst van het verdwalen” beschrijft ze hoe ADD zich bij vrouwen kan uiten en hoe dit verschilt van de symptomen bij mannen. Ze geeft praktische tips en adviezen voor vrouwen met ADD en hun omgeving. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel persoonlijke verhalen van vrouwen met ADD.

“ADD, de kunst van het verdwalen” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. “Het explosieve kind” – Ross W. Greene

Hoewel “Het explosieve kind” niet specifiek over ADD gaat, kan het boek wel nuttig zijn voor ouders van kinderen met ADD. Ross W. Greene is een Amerikaanse psycholoog die zich richt op kinderen met gedragsproblemen. In zijn boek beschrijft hij een methode om kinderen te helpen bij het omgaan met hun emoties en gedrag. De methode is gebaseerd op samenwerking tussen ouders en kinderen en is geschikt voor kinderen met verschillende gedragsproblemen, waaronder ADD.

“Het explosieve kind” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. “ADHD: hoe haal je het uit je hoofd?” – Cathelijne Wildervanck

Cathelijne Wildervanck is een Nederlandse coach en trainer die gespecialiseerd is in ADHD en ADD. In haar boek “ADHD: hoe haal je het uit je hoofd?” beschrijft ze hoe je als volwassene met ADHD of ADD kunt leren omgaan met je symptomen. Het boek bevat veel praktische tips en adviezen en is geschreven in begrijpelijke taal. Het is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over ADHD en ADD bij volwassenen.

“ADHD: hoe haal je het uit je hoofd?” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. “ADD in de praktijk” – Jolanda van der Meer

“ADD in de praktijk” is geschreven door Jolanda van der Meer, een Nederlandse coach en trainer die gespecialiseerd is in ADD. In haar boek beschrijft ze hoe je als volwassene met ADD kunt leren omgaan met je symptomen en hoe je je leven kunt inrichten op een manier die bij jou past. Het boek bevat veel praktische tips en adviezen en is geschreven in begrijpelijke taal.

“ADD in de praktijk” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over ADD die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze stoornis. Of je nu zelf ADD hebt of iemand kent die hiermee te maken heeft, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel. Door het lezen van deze boeken kun je meer inzicht krijgen in ADD en leren hoe je hiermee kunt omgaan.

Plaats een reactie