Boeken over ADHD

ADHD is een veelvoorkomende aandoening die vooral bij kinderen en jongeren voorkomt. Het is een neurologische stoornis die zich uit in hyperactiviteit, impulsiviteit en aandachtsproblemen. Mensen met ADHD hebben vaak moeite om zich te concentreren, zijn snel afgeleid en hebben moeite met plannen en organiseren. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over ADHD die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze aandoening. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. “ADHD: Hoe haal je het uit je hoofd?” – Cathelijne Wildervanck

Dit boek is geschreven door Cathelijne Wildervanck, een expert op het gebied van ADHD. In “ADHD: Hoe haal je het uit je hoofd?” geeft ze praktische tips en adviezen voor mensen met ADHD en hun omgeving. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden uit de praktijk. Het is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over ADHD en hoe je ermee om kunt gaan.

Je kunt “ADHD: Hoe haal je het uit je hoofd?” kopen bij de lokale boekhandel of online bij bol.com.

2. “Leven met ADHD” – J.J. Sandra Kooij

“Leven met ADHD” is geschreven door J.J. Sandra Kooij, een psychiater gespecialiseerd in ADHD. Het boek is bedoeld voor volwassenen met ADHD en hun omgeving. Het geeft inzicht in de symptomen en gevolgen van ADHD en biedt handvatten voor het omgaan met deze aandoening. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd en bevat veel praktische tips en adviezen.

Je kunt “Leven met ADHD” kopen bij de lokale boekhandel of online bij bol.com.

3. “ADHD bij kinderen” – Anneke Eenhoorn

“ADHD bij kinderen” is geschreven door Anneke Eenhoorn, een orthopedagoog gespecialiseerd in ADHD. Het boek is bedoeld voor ouders van kinderen met ADHD en biedt inzicht in de symptomen en gevolgen van deze aandoening. Het geeft praktische tips en adviezen voor het omgaan met ADHD in het dagelijks leven. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden uit de praktijk.

Je kunt “ADHD bij kinderen” kopen bij de lokale boekhandel of online bij bol.com.

4. “ADHD: Een leven lang anders” – Ari Tuckman

“ADHD: Een leven lang anders” is geschreven door Ari Tuckman, een psycholoog gespecialiseerd in ADHD. Het boek is bedoeld voor volwassenen met ADHD en biedt inzicht in de symptomen en gevolgen van deze aandoening. Het geeft praktische tips en adviezen voor het omgaan met ADHD in het dagelijks leven. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden uit de praktijk.

Je kunt “ADHD: Een leven lang anders” kopen bij de lokale boekhandel of online bij bol.com.

5. “ADHD: Een andere kijk” – Thom Hartmann

“ADHD: Een andere kijk” is geschreven door Thom Hartmann, een Amerikaanse auteur en activist. Het boek biedt een alternatieve kijk op ADHD en stelt dat ADHD geen stoornis is, maar een eigenschap die in bepaalde situaties juist heel nuttig kan zijn. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden uit de praktijk.

Je kunt “ADHD: Een andere kijk” kopen bij de lokale boekhandel of online bij bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over ADHD die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze aandoening. In dit artikel hebben we vijf boeken besproken die een goed beeld geven van de verschillende aspecten van ADHD. Of je nu zelf ADHD hebt of iemand kent met ADHD, deze boeken kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in deze aandoening en hoe je ermee om kunt gaan. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij bol.com.

Plaats een reactie