Boeken over Afrika

Afrika is een continent met een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn talloze boeken geschreven over dit prachtige continent en haar bewoners. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. “Een halve gele zon” van Chimamanda Ngozi Adichie

Dit boek speelt zich af tijdens de Nigeriaanse burgeroorlog in de jaren ’60. Het verhaal volgt de levens van vier personages die op verschillende manieren betrokken zijn bij de oorlog. Het boek geeft een indrukwekkend beeld van de impact van de oorlog op de bevolking en de complexiteit van de politieke situatie in Nigeria. “Een halve gele zon” is een meeslepend verhaal dat je niet snel zult vergeten.

Dit boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. “De witte leeuwin” van Henning Mankell

Dit boek is het eerste deel van de beroemde Wallander-serie van de Zweedse auteur Henning Mankell. Het verhaal speelt zich af in Zuid-Afrika en volgt inspecteur Kurt Wallander tijdens zijn onderzoek naar de moord op een boerengezin. Het boek geeft een interessant beeld van de Zuid-Afrikaanse samenleving en de problemen waarmee het land te maken heeft.

“Dit boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. “De Afrikaanse bibliotheek” van Bernhard Schlink

Dit boek is een verzameling van drie verhalen die zich afspelen in verschillende delen van Afrika. Elk verhaal geeft een uniek beeld van de Afrikaanse samenleving en de uitdagingen waarmee de bewoners te maken hebben. Het boek is geschreven door de Duitse auteur Bernhard Schlink, die bekend is vanwege zijn bestseller “De voorlezer”.

Dit boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. “De ontdekking van de hemel” van Harry Mulisch

Dit boek is een klassieker in de Nederlandse literatuur en speelt zich deels af in Afrika. Het verhaal volgt de levens van twee mannen die door een engel worden uitgekozen om een belangrijke taak te vervullen. Het boek geeft een interessant beeld van de Nederlandse samenleving en de rol die Nederland speelt in de wereldpolitiek.

Dit boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. “De donkere kamer van Damokles” van Willem Frederik Hermans

Dit boek speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt de levens van twee mannen die betrokken raken bij het verzet. Het verhaal geeft een indrukwekkend beeld van de oorlog en de impact ervan op de Nederlandse samenleving. Het boek is geschreven door de beroemde Nederlandse auteur Willem Frederik Hermans.

Dit boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

6. “De olifantenjagers” van Wilbur Smith

Dit boek is een avonturenroman die zich afspeelt in Afrika. Het verhaal volgt de levens van een groep olifantenjagers die op zoek zijn naar de grootste olifant van Afrika. Het boek geeft een interessant beeld van de Afrikaanse natuur en de uitdagingen waarmee de bewoners te maken hebben.

Dit boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

7. “De lange weg naar de vrijheid” van Nelson Mandela

Dit boek is de autobiografie van Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika en een van de meest inspirerende leiders van de 20e eeuw. Het boek geeft een indrukwekkend beeld van de strijd tegen apartheid en de rol die Mandela speelde in de bevrijding van Zuid-Afrika. Het boek is een absolute must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Afrika.

Dit boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over Afrika en haar bewoners. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis, cultuur of natuur van Afrika, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van wat er beschikbaar is. Bezoek je lokale boekhandel of kijk online bij Bol.com om meer boeken over Afrika te ontdekken.

Plaats een reactie