Boeken over Aletta Jacobs

Aletta Jacobs was een Nederlandse arts en feministe die leefde van 1854 tot 1929. Ze was de eerste vrouw die in Nederland een universitaire studie afrondde en de eerste vrouw die zich inschreef als arts bij de Nederlandse Vereniging voor Vrouwenbelangen en Gelijk Staatsburgerschap. Jacobs was een voorvechter van vrouwenrechten en streed voor het vrouwenkiesrecht. Er zijn verschillende boeken geschreven over haar leven en werk. Hieronder vind je een overzicht van enkele van deze boeken.

Aletta Jacobs: Het hoogste streven

Dit boek, geschreven door Mineke Bosch, is een biografie van Aletta Jacobs. Het beschrijft haar leven en werk, van haar jeugd in Groningen tot haar dood in Baarn. Het boek geeft een goed beeld van de tijd waarin Jacobs leefde en de strijd die ze voerde voor vrouwenrechten. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Aletta Jacobs: Een onwrikbaar geloof in rechtvaardigheid

Dit boek, geschreven door Els Kloek, is een biografie van Aletta Jacobs. Het boek richt zich vooral op Jacobs’ strijd voor het vrouwenkiesrecht. Het beschrijft hoe Jacobs zich inzette voor deze zaak en hoe ze uiteindelijk succes boekte. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Aletta Jacobs: De vrouw die zichzelf opnieuw uitvond

Dit boek, geschreven door Wim Hazeu, is een biografie van Aletta Jacobs. Het boek beschrijft Jacobs’ leven en werk, maar richt zich vooral op haar persoonlijkheid. Het boek laat zien hoe Jacobs zichzelf steeds opnieuw uitvond en hoe ze zichzelf bleef ontwikkelen. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Aletta Jacobs: Strijdster voor vrouwenrechten

Dit boek, geschreven door Joke Linders, is een biografie van Aletta Jacobs. Het boek richt zich vooral op Jacobs’ strijd voor vrouwenrechten en haar rol als feministe. Het boek beschrijft hoe Jacobs zich inzette voor deze zaak en hoe ze andere vrouwen inspireerde om hetzelfde te doen. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Aletta Jacobs: Een leven voor de vrouwenzaak

Dit boek, geschreven door Annemarie Kloosterman, is een biografie van Aletta Jacobs. Het boek beschrijft Jacobs’ leven en werk, maar richt zich vooral op haar rol als voorvechter van vrouwenrechten. Het boek laat zien hoe Jacobs zich inzette voor deze zaak en hoe ze andere vrouwen inspireerde om hetzelfde te doen. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over het leven en werk van Aletta Jacobs. Deze boeken geven een goed beeld van de tijd waarin Jacobs leefde en de strijd die ze voerde voor vrouwenrechten. Ze zijn te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de vrouwenrechtenbeweging, zijn deze boeken zeker de moeite waard om te lezen.

Plaats een reactie