Boeken over Alzheimer en Dementie

Alzheimer en dementie zijn ziektes die steeds vaker voorkomen in onze samenleving. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer boeken verschijnen over deze onderwerpen. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. “Hersenschimmen” van J. Bernlef

“Hersenschimmen” is een roman van de Nederlandse schrijver J. Bernlef. Het boek vertelt het verhaal van Maarten Klein, een man die langzaam maar zeker de grip op de werkelijkheid verliest door Alzheimer. Het boek is een aangrijpende beschrijving van de ziekte en de impact die het heeft op de patiënt en zijn omgeving.

“Hersenschimmen” is een klassieker in de Nederlandse literatuur en is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. “De Vergeetclub” van Tosca Lee

“De Vergeetclub” is een roman van de Amerikaanse schrijfster Tosca Lee. Het boek vertelt het verhaal van een groep vrouwen die allemaal te maken hebben met Alzheimer of dementie. Ze besluiten samen een club op te richten om elkaar te steunen en herinneringen op te halen.

“De Vergeetclub” is een ontroerend boek dat laat zien hoe belangrijk vriendschap en steun zijn in moeilijke tijden. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. “Mijn moeder en haar dementie” van Jolanda Pikkaart

“Mijn moeder en haar dementie” is een autobiografisch boek van Jolanda Pikkaart. Het boek beschrijft de ervaringen van de schrijfster met haar moeder die lijdt aan dementie. Pikkaart vertelt openhartig over de ups en downs van de ziekte en hoe ze hiermee omgaat.

“Mijn moeder en haar dementie” is een persoonlijk en herkenbaar boek voor iedereen die te maken heeft met dementie in zijn of haar omgeving. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. “De dementie van Jet en Harrie” van Anneke van der Plaats

“De dementie van Jet en Harrie” is een boek van Anneke van der Plaats, een geriater en specialist op het gebied van dementie. Het boek beschrijft de ervaringen van Jet en Harrie, twee patiënten met dementie, en geeft inzicht in de ziekte en hoe ermee om te gaan.

“De dementie van Jet en Harrie” is een informatief boek dat veel praktische tips en adviezen geeft voor de omgang met dementiepatiënten. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. “Dementie: van hersenlagen tot omgangsvragen” van Huub Buijssen

“Dementie: van hersenlagen tot omgangsvragen” is een boek van Huub Buijssen, een psycholoog en specialist op het gebied van dementie. Het boek geeft een uitgebreide beschrijving van de ziekte en hoe ermee om te gaan.

“Dementie: van hersenlagen tot omgangsvragen” is een informatief boek dat veel praktische tips en adviezen geeft voor de omgang met dementiepatiënten. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Alzheimer en dementie. Van romans tot informatieve boeken, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com. Het is belangrijk om te blijven lezen en leren over deze ziektes, zodat we beter in staat zijn om ermee om te gaan en de patiënten de beste zorg te bieden.

Plaats een reactie