Boeken over Amish

De Amish zijn een religieuze gemeenschap die bekend staat om hun eenvoudige levensstijl en traditionele waarden. Ze leven voornamelijk in de Verenigde Staten en Canada en vermijden moderne technologie en wereldse verleidingen. De Amish-cultuur heeft de afgelopen jaren veel belangstelling gekregen vanwege hun unieke manier van leven en hun sterke gemeenschapszin. Er zijn verschillende boeken geschreven over de Amish-cultuur en levensstijl. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over Amish bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. “De Amish” door Donald Kraybill

Dit boek is geschreven door Donald Kraybill, een gerenommeerde expert op het gebied van de Amish-cultuur. Het boek biedt een diepgaande kijk op de geschiedenis, tradities en levensstijl van de Amish. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en biedt veel inzicht in de Amish-cultuur. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. “De Amish: Een volk apart” door Karen Johnson-Weiner

Dit boek is geschreven door Karen Johnson-Weiner, een antropoloog die jarenlang onderzoek heeft gedaan naar de Amish-cultuur. Het boek biedt een diepgaande kijk op de Amish-cultuur en de manier waarop de gemeenschap zich heeft ontwikkeld. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en biedt veel inzicht in de Amish-cultuur. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. “Amish Grace: How Forgiveness Transcended Tragedy” door Donald B. Kraybill, Steven M. Nolt en David L. Weaver-Zercher

Dit boek is geschreven door Donald B. Kraybill, Steven M. Nolt en David L. Weaver-Zercher en biedt een diepgaande kijk op de manier waarop de Amish-gemeenschap omging met de tragedie van de schietpartij op een Amish-school in Nickel Mines, Pennsylvania in 2006. Het boek beschrijft hoe de Amish-gemeenschap de dader vergaf en hoe deze daad van vergeving de wereld heeft geraakt. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. “Amish Confidential” door “Levi Stoltzfus”

Dit boek is geschreven door “Levi Stoltzfus”, een voormalig Amish-lid dat zijn gemeenschap heeft verlaten. Het boek biedt een unieke kijk op de Amish-cultuur vanuit het perspectief van iemand die er deel van heeft uitgemaakt. Het boek beschrijft de uitdagingen en moeilijkheden van het leven als Amish-lid en de redenen waarom “Levi” uiteindelijk besloot zijn gemeenschap te verlaten. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. “Amish Peace: Simple Wisdom for a Complicated World” door Suzanne Woods Fisher

Dit boek is geschreven door Suzanne Woods Fisher en biedt een diepgaande kijk op de Amish-cultuur en de manier waarop de Amish-gemeenschap omgaat met de uitdagingen van het moderne leven. Het boek biedt praktische adviezen en inzichten over hoe we kunnen leren van de eenvoudige levensstijl en waarden van de Amish. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over de Amish-cultuur en levensstijl. Deze boeken bieden een diepgaande kijk op de geschiedenis, tradities en levensstijl van de Amish. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Amish, hun manier van leven of hun unieke waarden en tradities, er is een boek dat aan je behoeften voldoet. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met lezen en ontdek de fascinerende wereld van de Amish-cultuur!

Plaats een reactie