Boeken over anders zijn

Anders zijn is iets wat we allemaal wel eens ervaren. Of het nu gaat om onze persoonlijkheid, onze interesses of onze achtergrond, we hebben allemaal wel eens het gevoel gehad dat we anders zijn dan anderen. Gelukkig zijn er tal van boeken die ons kunnen helpen om ons anders zijn te omarmen en te vieren. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

Wonder – R.J. Palacio

Wonder is een boek dat gaat over August Pullman, een jongen met een ernstige gezichtsafwijking. Het boek volgt August terwijl hij voor het eerst naar school gaat en probeert om te gaan met de reacties van zijn klasgenoten. Het boek is ontroerend en inspirerend en laat zien dat anders zijn niet iets is om je voor te schamen, maar juist iets om te omarmen.

Wonder is te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

De jongen in de gestreepte pyjama – John Boyne

De jongen in de gestreepte pyjama is een boek dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat over de vriendschap tussen twee jongens, de ene een Joodse gevangene in een concentratiekamp en de andere de zoon van een nazikampcommandant. Het boek laat zien hoe het anders zijn van de Joodse jongen hem in gevaar brengt, maar ook hoe de vriendschap tussen de twee jongens over grenzen heen kan gaan.

De jongen in de gestreepte pyjama is te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween – Jonas Jonasson

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween is een boek dat gaat over Allan Karlsson, een man die op zijn 100e verjaardag besluit om uit het raam van zijn verzorgingstehuis te klimmen en op avontuur te gaan. Het boek is grappig en absurd en laat zien dat het nooit te laat is om je leven een nieuwe wending te geven.

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween is te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

De kleur paars – Alice Walker

De kleur paars is een boek dat gaat over Celie, een jonge zwarte vrouw in het zuiden van de Verenigde Staten in de jaren 30. Het boek laat zien hoe Celie omgaat met haar onderdrukte positie als vrouw en als zwarte persoon in een tijd waarin racisme en seksisme aan de orde van de dag waren. Het boek is een krachtig verhaal over doorzettingsvermogen en hoop.

De kleur paars is te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

De eenzaamheid van de priemgetallen – Paolo Giordano

De eenzaamheid van de priemgetallen is een boek dat gaat over Alice en Mattia, twee mensen die allebei op hun eigen manier anders zijn. Alice heeft een ongeluk gehad waardoor ze mank loopt en Mattia is hoogbegaafd maar heeft een traumatische gebeurtenis uit zijn jeugd niet kunnen verwerken. Het boek laat zien hoe de twee personages elkaar vinden en steunen in hun anders zijn.

De eenzaamheid van de priemgetallen is te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn tal van boeken die ons kunnen helpen om ons anders zijn te omarmen en te vieren. Of het nu gaat om Wonder, De jongen in de gestreepte pyjama, De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, De kleur paars of De eenzaamheid van de priemgetallen, deze boeken laten zien dat anders zijn niet iets is om je voor te schamen, maar juist iets om te omarmen. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

Plaats een reactie