Boeken over angst

Angst is een emotie die we allemaal wel eens ervaren. Het kan ons belemmeren in ons dagelijks leven en ons beperken in onze mogelijkheden. Gelukkig zijn er tal van boeken geschreven over angst, die ons kunnen helpen om deze emotie beter te begrijpen en ermee om te gaan. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over angst die in het Nederlands verkrijgbaar zijn.

1. De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

In ‘De kracht van kwetsbaarheid’ onderzoekt Brené Brown de rol van kwetsbaarheid in ons leven. Ze laat zien dat het tonen van onze kwetsbaarheid ons juist sterker maakt en ons helpt om beter om te gaan met angst en onzekerheid. Het boek is een absolute aanrader voor iedereen die worstelt met angst en onzekerheid en op zoek is naar manieren om hiermee om te gaan.

‘De kracht van kwetsbaarheid’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Angst – Joris Luyendijk

In ‘Angst’ onderzoekt Joris Luyendijk de oorzaken en gevolgen van angst in onze samenleving. Hij spreekt met mensen uit verschillende lagen van de bevolking en laat zien hoe angst ons dagelijks leven beïnvloedt. Het boek is een eyeopener voor iedereen die zich afvraagt waarom we zo vaak bang zijn en wat we hieraan kunnen doen.

‘Angst’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

In ‘De edele kunst van not giving a f*ck’ laat Mark Manson zien hoe we ons leven kunnen verbeteren door ons minder druk te maken om de dingen die er niet toe doen. Hij stelt dat het accepteren van onze angsten en onzekerheden ons juist sterker maakt en ons helpt om ons te richten op de dingen die er echt toe doen. Het boek is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar meer rust en balans in zijn of haar leven.

‘De edele kunst van not giving a f*ck’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. Het grote boek van de kleine filosofen – Michiel Korthals

In ‘Het grote boek van de kleine filosofen’ worden kinderen op een speelse manier geïntroduceerd in de wereld van de filosofie. Het boek bevat tal van vragen en opdrachten die kinderen helpen om na te denken over thema’s als angst, vrijheid en geluk. Het boek is een aanrader voor ouders die hun kinderen willen helpen om beter om te gaan met angst en onzekerheid.

‘Het grote boek van de kleine filosofen’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. Mindfulness – Mark Williams en Danny Penman

In ‘Mindfulness’ laten Mark Williams en Danny Penman zien hoe mindfulness ons kan helpen om beter om te gaan met angst en stress. Het boek bevat tal van oefeningen en meditaties die ons helpen om meer in het moment te leven en ons minder druk te maken om de toekomst. Het boek is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar meer rust en balans in zijn of haar leven.

‘Mindfulness’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Angst is een emotie die we allemaal wel eens ervaren. Gelukkig zijn er tal van boeken geschreven over angst, die ons kunnen helpen om deze emotie beter te begrijpen en ermee om te gaan. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken over angst besproken die in het Nederlands verkrijgbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar meer rust en balans in je leven of je kinderen wilt helpen om beter om te gaan met angst en onzekerheid, er is altijd wel een boek dat bij je past. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar het boek dat jou kan helpen om beter om te gaan met angst en onzekerheid en ontdek hoe je je leven kunt verbeteren.

Plaats een reactie