Boeken over angsten en fobieën

Angsten en fobieën zijn veelvoorkomende problemen waar veel mensen mee te maken hebben. Het kan lastig zijn om hiermee om te gaan en soms is het moeilijk om erover te praten. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dit onderwerp die kunnen helpen bij het begrijpen en overwinnen van angsten en fobieën. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Fobieën en obsessies – Overwinnen met cognitieve gedragstherapie

Dit boek is geschreven door Fred Sterk en Sjoerd Swaen en is een praktische gids voor het overwinnen van fobieën en obsessies met behulp van cognitieve gedragstherapie. Het boek bevat veel praktische oefeningen en tips om je te helpen je angsten te begrijpen en te overwinnen. Het is geschikt voor mensen die lijden aan verschillende soorten fobieën en obsessies, zoals hoogtevrees, claustrofobie en smetvrees.

Fobieën en obsessies – Overwinnen met cognitieve gedragstherapie is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. De angst de baas – Overwin je angsten en fobieën

Dit boek is geschreven door Dr. David Burns en is een praktische gids voor het overwinnen van angsten en fobieën. Het boek bevat veel praktische oefeningen en tips om je te helpen je angsten te begrijpen en te overwinnen. Het is geschikt voor mensen die lijden aan verschillende soorten angsten en fobieën, zoals sociale angst, paniekaanvallen en agorafobie.

De angst de baas – Overwin je angsten en fobieën is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Het monster met de gouden ogen – Overwin je angst voor de tandarts

Dit boek is geschreven door tandarts en psychotherapeut dr. Ad de Jongh en is een praktische gids voor het overwinnen van angst voor de tandarts. Het boek bevat veel praktische oefeningen en tips om je te helpen je angst voor de tandarts te begrijpen en te overwinnen. Het is geschikt voor mensen die lijden aan tandartsangst en voor tandartsen die hun patiënten willen helpen hun angst te overwinnen.

Het monster met de gouden ogen – Overwin je angst voor de tandarts is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. De kracht van angst – Hoe je angst kunt gebruiken om jezelf te verbeteren

Dit boek is geschreven door Joseph LeDoux en is een wetenschappelijke verkenning van angst en hoe het ons kan helpen ons leven te verbeteren. Het boek bevat veel wetenschappelijke informatie over angst en hoe het werkt in ons brein. Het is geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in de wetenschap achter angst en hoe het ons kan helpen ons leven te verbeteren.

De kracht van angst – Hoe je angst kunt gebruiken om jezelf te verbeteren is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. Angst – Een geschiedenis

Dit boek is geschreven door Joanna Bourke en is een historische verkenning van angst en hoe het door de eeuwen heen is begrepen en behandeld. Het boek bevat veel historische informatie over angst en hoe het is behandeld in verschillende culturen en tijdperken. Het is geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van angst en hoe het ons begrip van de wereld heeft beïnvloed.

Angst – Een geschiedenis is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over angsten en fobieën die kunnen helpen bij het begrijpen en overwinnen van deze problemen. Of je nu lijdt aan hoogtevrees, tandartsangst of sociale angst, er is een boek dat je kan helpen. De boeken die we hier hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van wat er beschikbaar is. Bezoek je lokale boekhandel of kijk online bij Bol.com om meer boeken over dit onderwerp te vinden.

Plaats een reactie