Boeken over angststoornis

Angststoornissen zijn een veelvoorkomend probleem in onze samenleving. Het kan iedereen overkomen en het kan een enorme impact hebben op het dagelijks leven. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over angststoornissen die kunnen helpen bij het begrijpen en overwinnen van deze aandoening. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over angststoornissen bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. ‘De angst de baas’ van Dr. David Carbonell

‘De angst de baas’ is een boek geschreven door Dr. David Carbonell, een klinisch psycholoog die gespecialiseerd is in angststoornissen. Het boek biedt praktische tips en strategieën om angst te overwinnen en te leren omgaan met angstgevoelens. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden en oefeningen om de lezer te helpen bij het begrijpen en overwinnen van angststoornissen.

‘De angst de baas’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. ‘Leven met een paniekstoornis’ van Beatrijs Smulders

‘Leven met een paniekstoornis’ is geschreven door Beatrijs Smulders, een ervaringsdeskundige op het gebied van paniekstoornissen. Het boek biedt inzicht in de oorzaken en symptomen van paniekstoornissen en biedt praktische tips en strategieën om ermee om te gaan. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel persoonlijke verhalen en ervaringen van de auteur.

‘Leven met een paniekstoornis’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. ‘Angst, een beknopte geschiedenis’ van Dominique Kalifa

‘Angst, een beknopte geschiedenis’ is geschreven door Dominique Kalifa, een Franse historicus en schrijver. Het boek biedt een historisch perspectief op angst en angststoornissen en onderzoekt hoe angst door de eeuwen heen is begrepen en behandeld. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en biedt een interessante kijk op de geschiedenis van angststoornissen.

‘Angst, een beknopte geschiedenis’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. ‘Angst, paniek en fobie’ van Dr. Jeffrey A. Gray en Dr. Neil McNaughton

‘Angst, paniek en fobie’ is geschreven door Dr. Jeffrey A. Gray en Dr. Neil McNaughton, twee vooraanstaande neurowetenschappers en psychologen. Het boek biedt een wetenschappelijke kijk op angststoornissen en onderzoekt de biologische en psychologische oorzaken van angst. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en biedt een diepgaand begrip van angststoornissen.

‘Angst, paniek en fobie’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. ‘De kracht van angst’ van Dr. Harry Barry

‘De kracht van angst’ is geschreven door Dr. Harry Barry, een Ierse huisarts en schrijver. Het boek biedt een holistische benadering van angststoornissen en onderzoekt hoe lichaam en geest samenwerken om angst te veroorzaken en te overwinnen. Het boek biedt praktische tips en strategieën om angst te overwinnen en te leren omgaan met angstgevoelens.

‘De kracht van angst’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over angststoornissen die kunnen helpen bij het begrijpen en overwinnen van deze aandoening. Of je nu op zoek bent naar praktische tips en strategieën, persoonlijke verhalen en ervaringen, een historisch perspectief of een wetenschappelijke benadering, er is een boek dat bij jou past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Het is belangrijk om te onthouden dat het overwinnen van angststoornissen een proces is en dat het tijd en inzet kost. Maar met de juiste hulp en ondersteuning is het mogelijk om angst te overwinnen en een gelukkig en gezond leven te leiden.

Plaats een reactie