Boeken over Anne Frank

Anne Frank is een van de meest bekende slachtoffers van de Holocaust. Haar dagboek, dat ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog, is wereldwijd bekend en heeft miljoenen mensen geraakt. Er zijn talloze boeken geschreven over Anne Frank en haar dagboek. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

Het Achterhuis

Het meest bekende boek over Anne Frank is natuurlijk haar eigen dagboek, dat later werd uitgegeven onder de titel “Het Achterhuis”. In dit dagboek beschrijft Anne haar leven als onderduiker in het Achterhuis, een verborgen ruimte achter het bedrijfspand van haar vader in Amsterdam. Het dagboek is vertaald in meer dan 70 talen en is een van de meest gelezen boeken ter wereld.

“Het Achterhuis” is verkrijgbaar bij vrijwel elke boekhandel en online bij Bol.com en andere webshops. Er zijn verschillende uitgaven beschikbaar, waaronder een geïllustreerde versie en een versie met extra achtergrondinformatie.

Anne Frank: The Diary of a Young Girl

De Engelse vertaling van “Het Achterhuis” heet “Anne Frank: The Diary of a Young Girl”. Deze uitgave bevat dezelfde tekst als de Nederlandse versie, maar is vertaald naar het Engels. Het boek is een internationale bestseller en wordt veel gebruikt op scholen en universiteiten.

“Anne Frank: The Diary of a Young Girl” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com en andere webshops.

Anne Frank: The Biography

Naast haar dagboek zijn er ook verschillende biografieën geschreven over Anne Frank. Een van de bekendste is “Anne Frank: The Biography” van Melissa Müller. Dit boek beschrijft het leven van Anne Frank voor en tijdens haar onderduikperiode, en gaat ook in op de gebeurtenissen na haar arrestatie.

“Anne Frank: The Biography” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com en andere webshops.

Anne Frank Remembered

Een andere bekende biografie is “Anne Frank Remembered” van Miep Gies, de vrouw die samen met haar man de onderduikers in het Achterhuis hielp. In dit boek beschrijft Gies haar eigen leven en haar vriendschap met Anne Frank en haar familie. Het boek geeft een uniek perspectief op het leven in het Achterhuis en de gebeurtenissen tijdens de oorlog.

“Anne Frank Remembered” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com en andere webshops.

Anne Frank: The Graphic Biography

Voor wie op zoek is naar een meer visuele ervaring, is er “Anne Frank: The Graphic Biography” van Sid Jacobson en Ernie Colón. Dit boek vertelt het verhaal van Anne Frank in stripvorm, met prachtige illustraties en een duidelijke tekst. Het is een toegankelijke manier om kennis te maken met het leven van Anne Frank en haar dagboek.

“Anne Frank: The Graphic Biography” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com en andere webshops.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over Anne Frank en haar dagboek. Van haar eigen dagboek tot biografieën en graphic novels, er is voor ieder wat wils. De meeste boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com en andere webshops. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog of gewoon op zoek bent naar een inspirerend verhaal, de boeken over Anne Frank zijn zeker de moeite waard om te lezen.

Plaats een reactie