Boeken over anorexia

Anorexia is een ernstige eetstoornis die steeds vaker voorkomt. Het is een psychische aandoening waarbij iemand een verstoord beeld heeft van zijn of haar lichaam en daardoor extreem weinig eet. Anorexia kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en zelfs de dood. Het is daarom belangrijk om meer te weten te komen over deze aandoening en hoe deze behandeld kan worden. In dit artikel bespreken we verschillende boeken over anorexia en waar je deze kunt kopen.

1. “Het gewicht van water” van Sarah Crossan

Dit boek vertelt het verhaal van Kasienka, een meisje dat met haar moeder van Polen naar Engeland verhuist om haar vader te zoeken. Kasienka heeft moeite om haar draai te vinden in haar nieuwe omgeving en wordt gepest op school. Ze vindt troost in zwemmen en ontwikkelt al snel een obsessie met haar gewicht. Het gewicht van water is een ontroerend verhaal over de impact van anorexia op het leven van een tienermeisje.

Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

2. “Leven met anorexia” van Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal beschrijft in dit boek haar eigen ervaringen met anorexia. Ze vertelt openhartig over haar strijd tegen de ziekte en hoe ze uiteindelijk de weg naar herstel vond. Het boek biedt inzicht in de psychologische en fysieke aspecten van anorexia en geeft handvatten voor mensen die zelf met de ziekte te maken hebben.

Leven met anorexia is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

3. “Anorexia nervosa: een gevecht tegen jezelf” van Laura Hiddinga

Dit boek is geschreven door Laura Hiddinga, die zelf jarenlang leed aan anorexia. Ze beschrijft haar eigen ervaringen en geeft inzicht in de oorzaken en gevolgen van de ziekte. Het boek biedt handvatten voor mensen die zelf met anorexia te maken hebben en voor hun omgeving.

Anorexia nervosa: een gevecht tegen jezelf is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

4. “Eetstoornissen: maskers af” van Marjolein van der Meer

Dit boek is geschreven door Marjolein van der Meer, een ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen. Ze beschrijft in het boek haar eigen ervaringen met anorexia en biedt inzicht in de verschillende vormen van eetstoornissen. Het boek is bedoeld voor mensen die zelf met een eetstoornis te maken hebben, maar ook voor hun omgeving en hulpverleners.

Eetstoornissen: maskers af is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

5. “Anorexia: mijn leven in stukjes” van Emma Woolf

Emma Woolf is een Britse schrijfster en journaliste die zelf jarenlang leed aan anorexia. In dit boek beschrijft ze haar eigen ervaringen en geeft ze inzicht in de psychologische en fysieke aspecten van de ziekte. Het boek biedt handvatten voor mensen die zelf met anorexia te maken hebben en voor hun omgeving.

Anorexia: mijn leven in stukjes is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken beschikbaar over anorexia die inzicht bieden in de ziekte en handvatten bieden voor mensen die zelf met anorexia te maken hebben en voor hun omgeving. Deze boeken zijn te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com. Het is belangrijk om meer te weten te komen over anorexia en hoe deze behandeld kan worden, zodat we deze ernstige ziekte beter kunnen begrijpen en bestrijden.

Plaats een reactie