Boeken over archeologie

Archeologie is een fascinerend vakgebied dat ons veel kan vertellen over de geschiedenis van de mensheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over archeologie. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Archeologie in Nederland

Als je geïnteresseerd bent in archeologie in Nederland, dan is het boek ‘Archeologie in Nederland’ van Wijnand van der Sanden een aanrader. Dit boek geeft een overzicht van de archeologische geschiedenis van Nederland, van de prehistorie tot de moderne tijd. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en tekeningen en bevat veel interessante feiten en verhalen. ‘Archeologie in Nederland’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

De opgraving van Troje

Een van de meest beroemde archeologische opgravingen is die van Troje. Het verhaal van deze opgraving is beschreven in het boek ‘De opgraving van Troje’ van Heinrich Schliemann. Schliemann was een Duitse zakenman die in de 19e eeuw op zoek ging naar de stad Troje, zoals beschreven in de Ilias van Homerus. Na jaren van zoeken vond hij de stad en begon hij met de opgravingen. Het boek beschrijft zijn avonturen en de ontdekkingen die hij deed. ‘De opgraving van Troje’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

De Maya’s

De Maya’s zijn een van de meest fascinerende volkeren uit de geschiedenis. Hun cultuur en architectuur zijn nog steeds een bron van bewondering en verwondering. Het boek ‘De Maya’s’ van Michael D. Coe is een uitgebreide introductie tot deze oude beschaving. Het boek behandelt onder andere de geschiedenis, de cultuur, de architectuur en de religie van de Maya’s. ‘De Maya’s’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

De piramides van Egypte

De piramides van Egypte zijn een van de meest iconische bouwwerken uit de geschiedenis. Het boek ‘De piramides van Egypte’ van I.E.S. Edwards is een uitgebreide introductie tot deze indrukwekkende bouwwerken. Het boek behandelt onder andere de geschiedenis van de piramides, de bouwtechnieken die werden gebruikt en de betekenis van de piramides voor de oude Egyptenaren. ‘De piramides van Egypte’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Archeologie Magazine

Als je geïnteresseerd bent in archeologie, dan is het tijdschrift ‘Archeologie Magazine’ een aanrader. Dit tijdschrift verschijnt zes keer per jaar en bevat artikelen over archeologische opgravingen, vondsten en ontdekkingen. Het tijdschrift is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over archeologie, van introducties tot specifieke onderwerpen. Of je nu geïnteresseerd bent in de archeologie van Nederland, de Maya’s, de piramides van Egypte of de opgraving van Troje, er is altijd wel een boek dat bij je past. Daarnaast is het tijdschrift ‘Archeologie Magazine’ een goede manier om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Deze boeken en het tijdschrift zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Plaats een reactie