Boeken over Argentinië

Argentinië is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het land heeft veel te bieden, van de prachtige natuur tot de tango en het voetbal. Er zijn dan ook veel boeken geschreven over Argentinië. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. In Patagonië – Bruce Chatwin

In Patagonië is een boek geschreven door de Britse schrijver Bruce Chatwin. Het boek gaat over zijn reis door Patagonië, een regio in het zuiden van Argentinië en Chili. Chatwin beschrijft de prachtige natuur en de bijzondere mensen die hij ontmoet tijdens zijn reis. Het boek is een mix van reisverhaal, geschiedenis en antropologie. In Patagonië is een klassieker en wordt gezien als een van de beste reisboeken ooit geschreven.

Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. De vlucht – Jesús Carrasco

De vlucht is een roman geschreven door de Spaanse schrijver Jesús Carrasco. Het boek speelt zich af in Argentinië tijdens de dictatuur van Jorge Videla. Het verhaal gaat over een jongen die op de vlucht slaat nadat zijn vader is vermoord door de militairen. Hij ontmoet een oude man die hem helpt te overleven in de woestijn. Het boek is een aangrijpend verhaal over de gevolgen van een dictatuur op gewone mensen.

Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Tango voor eenzame zielen – Eduardo Sacheri

Tango voor eenzame zielen is een roman geschreven door de Argentijnse schrijver Eduardo Sacheri. Het boek gaat over een man die op zoek gaat naar de waarheid achter de dood van zijn vriend. Hij ontdekt dat zijn vriend een groot geheim met zich meedroeg en dat hij zelf ook niet helemaal eerlijk is geweest. Het boek is een mix van detectiveverhaal en liefdesverhaal en geeft een goed beeld van de Argentijnse cultuur.

Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. De Argentijnse keuken – Francis Mallmann

De Argentijnse keuken is een kookboek geschreven door de Argentijnse chef-kok Francis Mallmann. Het boek bevat recepten uit de Argentijnse keuken, zoals de beroemde asado (barbecue) en empanadas (gevulde deeghapjes). Mallmann beschrijft ook de geschiedenis en cultuur achter de gerechten. Het boek is een must-have voor liefhebbers van de Argentijnse keuken.

Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. De geschiedenis van Argentinië – Jonathan C. Brown

De geschiedenis van Argentinië is een boek geschreven door de Amerikaanse historicus Jonathan C. Brown. Het boek beschrijft de geschiedenis van Argentinië vanaf de pre-Columbiaanse tijd tot het heden. Brown beschrijft de politieke, economische en sociale ontwikkelingen van het land en legt uit hoe deze hebben bijgedragen aan de huidige situatie. Het boek is een uitgebreide en gedetailleerde geschiedenis van Argentinië.

Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Argentinië, van reisverhalen tot romans en geschiedenisboeken. Deze boeken geven een goed beeld van de rijke geschiedenis en cultuur van het land. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Of je nu geïnteresseerd bent in de natuur, de keuken of de geschiedenis van Argentinië, er is altijd wel een boek dat bij je past.

Plaats een reactie