Boeken over asperger bij volwassenen

Asperger is een vorm van autisme die zich vooral uit in sociale en communicatieve beperkingen. Mensen met Asperger hebben vaak moeite met het begrijpen van non-verbale communicatie en hebben een beperkt inlevingsvermogen. Ook hebben ze vaak een sterke interesse in bepaalde onderwerpen en kunnen ze zich hierin erg vastbijten. Asperger wordt vaak pas op latere leeftijd ontdekt, waardoor er steeds meer boeken verschijnen die zich richten op volwassenen met Asperger. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. ‘Aspergirls’ van Rudy Simone

‘Aspergirls’ is een boek dat speciaal geschreven is voor vrouwen met Asperger. Het boek gaat in op de specifieke problemen waar vrouwen met Asperger tegenaan lopen en biedt handvatten om hiermee om te gaan. Zo wordt er bijvoorbeeld ingegaan op relaties, werk en vriendschap. Het boek is geschreven door Rudy Simone, die zelf Asperger heeft. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. ‘Leven met Asperger’ van Martine Delfos

‘Leven met Asperger’ is een boek dat geschreven is door Martine Delfos, een bekende Nederlandse psycholoog. Het boek gaat in op de kenmerken van Asperger en biedt handvatten voor het omgaan met deze kenmerken. Zo wordt er bijvoorbeeld ingegaan op de communicatieproblemen die mensen met Asperger vaak hebben en hoe je hiermee om kunt gaan. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. ‘Asperger in beeld’ van Herman Jansen

‘Asperger in beeld’ is een boek dat geschreven is door Herman Jansen, een ervaringsdeskundige op het gebied van Asperger. Het boek gaat in op de ervaringen van mensen met Asperger en biedt handvatten voor het omgaan met de beperkingen die hierbij komen kijken. Zo wordt er bijvoorbeeld ingegaan op de problemen die mensen met Asperger vaak hebben op het gebied van werk en relaties. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. ‘Asperger en relaties’ van Maxine Aston

‘Asperger en relaties’ is een boek dat geschreven is door Maxine Aston, een Britse relatietherapeut. Het boek gaat in op de problemen die mensen met Asperger vaak hebben op het gebied van relaties en biedt handvatten voor het omgaan met deze problemen. Zo wordt er bijvoorbeeld ingegaan op de communicatieproblemen die mensen met Asperger vaak hebben en hoe je hiermee om kunt gaan in een relatie. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. ‘Asperger syndroom’ van Tony Attwood

‘Asperger syndroom’ is een boek dat geschreven is door Tony Attwood, een bekende Australische psycholoog. Het boek gaat in op de kenmerken van Asperger en biedt handvatten voor het omgaan met deze kenmerken. Zo wordt er bijvoorbeeld ingegaan op de problemen die mensen met Asperger vaak hebben op het gebied van sociale interactie en hoe je hiermee om kunt gaan. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn steeds meer boeken beschikbaar die zich richten op volwassenen met Asperger. Deze boeken bieden handvatten voor het omgaan met de beperkingen die hierbij komen kijken en kunnen helpen bij het begrijpen van de kenmerken van Asperger. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Het is belangrijk om te beseffen dat Asperger een complexe stoornis is en dat het lezen van een boek geen vervanging is voor professionele hulp. Als je vermoedt dat je Asperger hebt, is het daarom altijd verstandig om contact op te nemen met een professional.

Plaats een reactie