Boeken over Asperger Syndroom

Asperger Syndroom is een vorm van autisme die zich kenmerkt door beperkingen in de sociale interactie en communicatie, en beperkte interesses en activiteiten. Mensen met Asperger Syndroom hebben vaak moeite met het begrijpen van non-verbale communicatie, het maken van oogcontact en het begrijpen van sociale regels en normen. Ook hebben ze vaak een sterke behoefte aan structuur en routine.

Er zijn verschillende boeken geschreven over Asperger Syndroom, zowel voor mensen met Asperger Syndroom zelf als voor hun familie en vrienden. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en aangeven waar je deze boeken kunt kopen.

Boeken voor mensen met Asperger Syndroom

Er zijn verschillende boeken geschreven voor mensen met Asperger Syndroom zelf, om hen te helpen bij het begrijpen van hun diagnose en het omgaan met de uitdagingen die deze met zich meebrengt. Een aantal van deze boeken zijn:

1. “Aspergirls” van Rudy Simone

Dit boek is geschreven door Rudy Simone, een vrouw met Asperger Syndroom. In het boek beschrijft ze haar eigen ervaringen en geeft ze tips en adviezen aan andere vrouwen met Asperger Syndroom. Het boek richt zich specifiek op vrouwen, omdat zij vaak minder snel gediagnosticeerd worden dan mannen.

Je kunt “Aspergirls” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. “The Complete Guide to Asperger’s Syndrome” van Tony Attwood

Dit boek is geschreven door Tony Attwood, een bekende expert op het gebied van Asperger Syndroom. In het boek geeft hij een uitgebreide uitleg over de diagnose en behandeling van Asperger Syndroom, en geeft hij praktische tips en adviezen aan mensen met Asperger Syndroom en hun familie en vrienden.

Je kunt “The Complete Guide to Asperger’s Syndrome” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Boeken voor familie en vrienden van mensen met Asperger Syndroom

Naast boeken voor mensen met Asperger Syndroom zelf, zijn er ook verschillende boeken geschreven voor hun familie en vrienden. Deze boeken geven inzicht in de diagnose en behandeling van Asperger Syndroom, en geven praktische tips en adviezen voor het omgaan met mensen met Asperger Syndroom. Een aantal van deze boeken zijn:

1. “The Autism Spectrum, Sexuality and the Law” van Tony Attwood en Isabelle Hénault

Dit boek richt zich specifiek op de seksualiteit van mensen met Asperger Syndroom. Het boek geeft praktische tips en adviezen aan ouders, verzorgers en professionals over hoe zij mensen met Asperger Syndroom kunnen helpen bij het begrijpen van seksualiteit en relaties.

Je kunt “The Autism Spectrum, Sexuality and the Law” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. “The Reason I Jump” van Naoki Higashida

Dit boek is geschreven door Naoki Higashida, een jongen met autisme. In het boek beschrijft hij zijn eigen ervaringen en geeft hij inzicht in de belevingswereld van mensen met autisme. Het boek is geschreven als antwoord op de vele vragen die mensen zonder autisme hebben over de aandoening.

Je kunt “The Reason I Jump” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over Asperger Syndroom, zowel voor mensen met Asperger Syndroom zelf als voor hun familie en vrienden. Deze boeken geven inzicht in de diagnose en behandeling van Asperger Syndroom, en geven praktische tips en adviezen voor het omgaan met mensen met Asperger Syndroom. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie