Boeken over ASS

ASS staat voor Autisme Spectrum Stoornis. Dit is een ontwikkelingsstoornis die invloed heeft op de manier waarop iemand informatie verwerkt en omgaat met sociale interacties. Mensen met ASS hebben vaak moeite met communicatie, sociale interacties en het begrijpen van non-verbale signalen. Er zijn verschillende boeken geschreven over ASS, zowel voor mensen met ASS zelf als voor hun omgeving. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

Boeken voor mensen met ASS

Er zijn verschillende boeken geschreven voor mensen met ASS zelf. Deze boeken kunnen helpen bij het begrijpen van de stoornis en het omgaan met de dagelijkse uitdagingen die ASS met zich meebrengt.

1. ‘Het inzicht kwartet’ – Herman de Neef

‘Het inzicht kwartet’ is een boek dat speciaal is geschreven voor jongeren met ASS. Het boek bevat verschillende kaarten met daarop situaties die voor jongeren met ASS lastig kunnen zijn, zoals het maken van vrienden of het omgaan met veranderingen. Bij elke kaart staat een uitleg en tips om de situatie beter aan te kunnen. Het boek is te koop bij Bol.com voor €19,95.

2. ‘Autisme: van begrijpen naar begeleiden’ – Steven Degrieck

‘Autisme: van begrijpen naar begeleiden’ is een boek dat geschreven is voor volwassenen met ASS. Het boek gaat in op de verschillende aspecten van ASS en geeft tips en handvatten om beter om te gaan met de stoornis. Het boek is te koop bij Bol.com voor €24,95.

Boeken voor de omgeving van mensen met ASS

Niet alleen mensen met ASS zelf hebben baat bij boeken over de stoornis, ook de omgeving kan veel leren van deze boeken. Hieronder bespreken we een aantal boeken die geschreven zijn voor ouders, partners en andere naasten van mensen met ASS.

1. ‘Autisme: een leven lang anders’ – Temple Grandin

‘Autisme: een leven lang anders’ is geschreven door Temple Grandin, een vrouw met ASS die wereldwijd bekend is geworden als expert op het gebied van diergedrag. In het boek beschrijft ze haar eigen ervaringen met ASS en geeft ze tips voor ouders en andere naasten van mensen met ASS. Het boek is te koop bij Bol.com voor €22,50.

2. ‘Als je partner Asperger-syndroom heeft’ – Maxine Aston

‘Als je partner Asperger-syndroom heeft’ is geschreven voor partners van mensen met ASS. Het boek gaat in op de uitdagingen die deze relaties met zich meebrengen en geeft tips en handvatten om hiermee om te gaan. Het boek is te koop bij Bol.com voor €22,50.

Waar kun je deze boeken kopen?

De boeken die we hierboven hebben besproken zijn te koop bij verschillende boekhandels en online winkels. Hieronder vind je een aantal opties:

  • Bol.com
  • AKO
  • Bruna
  • De Slegte

Daarnaast zijn er ook gespecialiseerde boekhandels die zich richten op boeken over ASS, zoals de webshop Autishop.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over ASS, zowel voor mensen met ASS zelf als voor hun omgeving. Deze boeken kunnen helpen bij het begrijpen van de stoornis en het omgaan met de dagelijkse uitdagingen die ASS met zich meebrengt. De boeken zijn te koop bij verschillende boekhandels en online winkels, waaronder Bol.com, AKO, Bruna en De Slegte. Daarnaast zijn er ook gespecialiseerde boekhandels die zich richten op boeken over ASS, zoals de webshop Autishop.

Plaats een reactie