Boeken over assessment

Assessment is een belangrijk onderdeel van het onderwijs en de arbeidsmarkt. Het is een manier om de kennis, vaardigheden en competenties van een persoon te meten en te evalueren. Er zijn verschillende boeken geschreven over assessment, die zowel voor professionals als voor studenten en docenten interessant kunnen zijn. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over assessment in het Nederlands.

1. Assessment in het onderwijs

Assessment in het onderwijs is een boek geschreven door Roel Bosker en Monique Volman. Het boek biedt een overzicht van de verschillende vormen van assessment die in het onderwijs worden gebruikt, zoals toetsen, observaties en portfolio’s. Het boek gaat ook in op de rol van assessment in het onderwijs en hoe het kan bijdragen aan de ontwikkeling van leerlingen. Het boek is geschikt voor docenten, schoolleiders en beleidsmakers in het onderwijs.

Assessment in het onderwijs is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. Assessment in de praktijk

Assessment in de praktijk is een boek geschreven door Liesbeth Baartman en Anneke Timmermans. Het boek biedt praktische handvatten voor het ontwikkelen en uitvoeren van assessments in verschillende contexten, zoals het onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven. Het boek gaat in op de verschillende aspecten van assessment, zoals het formuleren van leerdoelen, het ontwikkelen van beoordelingscriteria en het geven van feedback. Het boek is geschikt voor professionals die betrokken zijn bij het ontwikkelen en uitvoeren van assessments.

Assessment in de praktijk is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. Toetsrevolutie

Toetsrevolutie is een boek geschreven door Dominique Sluijsmans en René Kneyber. Het boek biedt een kritische kijk op de huidige toetscultuur in het onderwijs en pleit voor een meer authentieke en betekenisvolle vorm van assessment. Het boek gaat in op de verschillende aspecten van assessment, zoals het ontwikkelen van toetsen, het geven van feedback en het betrekken van leerlingen bij het assessmentproces. Het boek is geschikt voor docenten, schoolleiders en beleidsmakers in het onderwijs.

Toetsrevolutie is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. Assessment in de zorg

Assessment in de zorg is een boek geschreven door Marjolein Gysels en Marjolein van Vliet. Het boek biedt een overzicht van de verschillende vormen van assessment die in de zorg worden gebruikt, zoals observaties, interviews en vragenlijsten. Het boek gaat ook in op de rol van assessment in de zorg en hoe het kan bijdragen aan de kwaliteit van zorg. Het boek is geschikt voor professionals in de zorg, zoals verpleegkundigen, artsen en psychologen.

Assessment in de zorg is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. Assessment in de arbeidsmarkt

Assessment in de arbeidsmarkt is een boek geschreven door Marise Born en Marianne van Woerkom. Het boek biedt een overzicht van de verschillende vormen van assessment die in de arbeidsmarkt worden gebruikt, zoals sollicitatiegesprekken, assessments centers en psychologische tests. Het boek gaat ook in op de rol van assessment in de arbeidsmarkt en hoe het kan bijdragen aan de selectie en ontwikkeling van medewerkers. Het boek is geschikt voor professionals in het HR-vakgebied.

Assessment in de arbeidsmarkt is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over assessment, die zowel voor professionals als voor studenten en docenten interessant kunnen zijn. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken over assessment in het Nederlands besproken. Deze boeken bieden een overzicht van de verschillende vormen van assessment die in verschillende contexten worden gebruikt, zoals het onderwijs, de zorg en de arbeidsmarkt. Ze bieden ook praktische handvatten voor het ontwikkelen en uitvoeren van assessments en gaan in op de rol van assessment in de ontwikkeling van individuen en organisaties. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie