Boeken over Australië

Australië is een land dat bekend staat om zijn prachtige natuur, unieke dieren en interessante cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit bijzondere land. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Reisgidsen

Als je van plan bent om naar Australië te reizen, dan zijn er tal van reisgidsen beschikbaar die je kunnen helpen bij het plannen van je reis. Een van de bekendste reisgidsen is de Lonely Planet Australia. Deze gids biedt uitgebreide informatie over de verschillende regio’s van Australië, inclusief bezienswaardigheden, accommodaties en restaurants. Daarnaast bevat de gids handige tips voor reizigers, zoals informatie over het klimaat en de beste reistijd.

Andere populaire reisgidsen zijn de Rough Guide to Australia en de Frommer’s Australia. Deze gidsen bieden vergelijkbare informatie als de Lonely Planet, maar hebben elk hun eigen stijl en benadering. Het is dan ook aan te raden om verschillende gidsen te vergelijken voordat je er een koopt.

Reisgidsen zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij websites als Bol.com en Amazon.

Biografieën en memoires

Er zijn ook veel boeken geschreven door Australiërs over hun eigen leven en ervaringen in het land. Een van de bekendste memoires is “My Place” van Sally Morgan. Dit boek vertelt het verhaal van de Aboriginal-familie van Morgan en hun strijd om hun identiteit te behouden in een land dat gedomineerd wordt door de witte cultuur. Het boek biedt een uniek perspectief op de geschiedenis van Australië en de relatie tussen de Aboriginals en de kolonisten.

Een andere populaire memoire is “Tracks” van Robyn Davidson. Dit boek vertelt het verhaal van Davidson’s soloreis door de Australische woestijn met haar kameel. Het boek biedt een fascinerend inzicht in de uitgestrektheid en schoonheid van de Australische wildernis, evenals de uitdagingen van het reizen in een dergelijke omgeving.

Biografieën van beroemde Australiërs zijn ook populair. Een voorbeeld hiervan is “Unbreakable” van Jelena Dokic, waarin de voormalige tennisster haar verhaal vertelt over haar opkomst in de tenniswereld en haar persoonlijke strijd tegen huiselijk geweld.

Biografieën en memoires zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij websites als Bol.com en Amazon.

Fictie

Er zijn ook veel romans geschreven die zich afspelen in Australië. Een van de bekendste is “The Thorn Birds” van Colleen McCullough. Dit boek vertelt het verhaal van de familie Cleary en hun leven op een schapenboerderij in het afgelegen Outback-gebied van Australië. Het boek biedt een fascinerend inzicht in het leven op het platteland van Australië en de uitdagingen waarmee de bewoners worden geconfronteerd.

Een andere populaire roman is “Cloudstreet” van Tim Winton. Dit boek vertelt het verhaal van twee families die samen in een groot huis in Perth wonen. Het boek biedt een prachtig inzicht in het leven in de stad en de complexe relaties tussen de personages.

Andere populaire romans zijn “The Secret River” van Kate Grenville, “The Slap” van Christos Tsiolkas en “The Dry” van Jane Harper.

Fictieboeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij websites als Bol.com en Amazon.

Kinderboeken

Er zijn ook veel kinderboeken geschreven die zich afspelen in Australië. Een van de bekendste is “Possum Magic” van Mem Fox. Dit boek vertelt het verhaal van een magische possum die op zoek gaat naar haar verdwenen magie. Het boek biedt een prachtig inzicht in de Australische cultuur en dierenwereld.

Een andere populaire kinderboekenserie is “The Magic School Bus” van Joanna Cole. Deze serie volgt de avonturen van een groep kinderen en hun leraar terwijl ze door Australië reizen en leren over de verschillende ecosystemen en dieren van het land.

Andere populaire kinderboeken zijn “Are We There Yet?” van Alison Lester en “The Rainbow Serpent” van Dick Roughsey.

Kinderboeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij websites als Bol.com en Amazon.

Conclusie

Er zijn tal van boeken beschikbaar over Australië, van reisgidsen tot memoires en romans. Of je nu van plan bent om naar Australië te reizen of gewoon geïnteresseerd bent in het land, er is altijd wel een boek dat bij je past. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij websites als Bol.com en Amazon.

Plaats een reactie