Boeken over autisme bij volwassenen

Autisme is een aandoening die steeds meer aandacht krijgt in onze samenleving. Het is een ontwikkelingsstoornis die zich kenmerkt door problemen op het gebied van communicatie, sociale interactie en verbeelding. Hoewel autisme vaak wordt geassocieerd met kinderen, zijn er ook veel volwassenen die met deze aandoening te maken hebben. In dit artikel bespreken we een aantal boeken over autisme bij volwassenen en waar je deze boeken kunt kopen.

1. ‘Brein bedriegt’ van Peter Vermeulen

Peter Vermeulen is een bekende naam in de wereld van autisme. Hij is klinisch psycholoog en heeft al meerdere boeken geschreven over autisme. ‘Brein bedriegt’ is een boek dat specifiek gericht is op volwassenen met autisme. Het boek gaat in op de manier waarop het brein van mensen met autisme werkt en hoe dit kan leiden tot problemen op het gebied van communicatie en sociale interactie. Vermeulen geeft in het boek ook praktische tips en adviezen voor het omgaan met deze problemen.

‘Brein bedriegt’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. ‘Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs’ van Annelies Spek

Annelies Spek is klinisch psycholoog en gespecialiseerd in autisme. In haar boek ‘Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs’ gaat ze in op de problemen die volwassenen met autisme kunnen ervaren in het onderwijs. Het boek bevat praktische tips en adviezen voor docenten en begeleiders om deze problemen te herkennen en aan te pakken.

‘Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. ‘Autisme in het gezin’ van Colette de Bruin

Colette de Bruin is oprichter van Geef me de 5, een organisatie die zich richt op het begeleiden van kinderen en volwassenen met autisme. In haar boek ‘Autisme in het gezin’ gaat ze in op de impact die autisme kan hebben op het gezin. Het boek bevat praktische tips en adviezen voor ouders en andere gezinsleden om hiermee om te gaan.

‘Autisme in het gezin’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. ‘Autisme en seksualiteit’ van Rik van Lunsen en Fabienne Naber

Rik van Lunsen is hoogleraar seksuologie en Fabienne Naber is psycholoog en seksuoloog. In hun boek ‘Autisme en seksualiteit’ gaan ze in op de problemen die volwassenen met autisme kunnen ervaren op het gebied van seksualiteit. Het boek bevat praktische tips en adviezen voor het omgaan met deze problemen.

‘Autisme en seksualiteit’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. ‘Autisme en ADHD bij volwassenen’ van Annelies Spek

Annelies Spek komt nogmaals voor in deze lijst met haar boek ‘Autisme en ADHD bij volwassenen’. In dit boek gaat ze in op de overlap tussen autisme en ADHD en hoe deze aandoeningen elkaar kunnen beïnvloeden. Het boek bevat praktische tips en adviezen voor het omgaan met deze overlap.

‘Autisme en ADHD bij volwassenen’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn veel boeken te vinden over autisme bij volwassenen. Deze boeken kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in de aandoening en hoe hiermee om te gaan. De boeken zijn te koop bij zowel de lokale boekhandel als online bij Bol.com. Het is belangrijk om te beseffen dat elk persoon met autisme uniek is en dat de ervaringen en problemen kunnen verschillen. Het is daarom altijd aan te raden om professionele hulp te zoeken bij het omgaan met autisme.

Plaats een reactie