Boeken over autisme bij vrouwen

Autisme is een neurologische aandoening die invloed heeft op de manier waarop mensen communiceren, sociale interacties aangaan en informatie verwerken. Hoewel autisme vaak wordt geassocieerd met mannen, zijn er ook veel vrouwen die deze aandoening hebben. Helaas is er nog steeds weinig bekend over autisme bij vrouwen en worden veel vrouwen pas op latere leeftijd gediagnosticeerd. Gelukkig zijn er de laatste jaren steeds meer boeken verschenen die zich specifiek richten op autisme bij vrouwen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

Aspergirls – Rudy Simone

Aspergirls is geschreven door Rudy Simone, een vrouw met Asperger die zich heeft gespecialiseerd in het schrijven over autisme bij vrouwen. In dit boek beschrijft ze haar eigen ervaringen als vrouw met Asperger en geeft ze tips en adviezen voor andere vrouwen met deze aandoening. Het boek is geschreven in een toegankelijke en persoonlijke stijl en bevat veel praktische informatie over onderwerpen als relaties, werk en vriendschap. Aspergirls is een aanrader voor vrouwen met Asperger en hun omgeving.

Aspergirls is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Autisme bij vrouwen – Annelies Spek

Autisme bij vrouwen is geschreven door Annelies Spek, een klinisch psycholoog en onderzoeker die zich heeft gespecialiseerd in autisme bij vrouwen. In dit boek beschrijft ze de specifieke kenmerken van autisme bij vrouwen en gaat ze in op de verschillen tussen mannen en vrouwen met deze aandoening. Het boek bevat veel praktische informatie en tips voor vrouwen met autisme en hun omgeving. Ook worden er verschillende behandelmethoden besproken.

Autisme bij vrouwen is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Begeleiding van meisjes en vrouwen met autisme – Annelies Spek

Begeleiding van meisjes en vrouwen met autisme is ook geschreven door Annelies Spek. In dit boek gaat ze specifiek in op de begeleiding van meisjes en vrouwen met autisme. Het boek bevat veel praktische informatie en tips voor begeleiders, ouders en andere betrokkenen. Ook worden er verschillende casussen besproken om de informatie concreet te maken.

Begeleiding van meisjes en vrouwen met autisme is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Autisme is niet blauw, smurfen wel – Bianca Toeps

Autisme is niet blauw, smurfen wel is geschreven door Bianca Toeps, een vrouw met autisme die zich heeft gespecialiseerd in het schrijven en spreken over autisme. In dit boek beschrijft ze haar eigen ervaringen als vrouw met autisme en gaat ze in op de vooroordelen en misverstanden die er bestaan over deze aandoening. Het boek is geschreven in een toegankelijke en humoristische stijl en bevat veel persoonlijke verhalen en anekdotes.

Autisme is niet blauw, smurfen wel is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn steeds meer boeken beschikbaar die zich specifiek richten op autisme bij vrouwen. Deze boeken bieden veel praktische informatie en tips voor vrouwen met autisme en hun omgeving. Ook zijn ze geschikt voor begeleiders, ouders en andere betrokkenen. De boeken zijn verkrijgbaar bij zowel de lokale boekhandel als online bij Bol.com. Het is belangrijk dat er meer aandacht komt voor autisme bij vrouwen, zodat deze groep beter begrepen en ondersteund kan worden.

Plaats een reactie