Boeken over autosport

Autosport is een populaire sport die wereldwijd miljoenen fans heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over deze spannende sport. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over autosport bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. “De biografie van Max Verstappen” door André Hoogeboom

Max Verstappen is een van de meest getalenteerde coureurs in de Formule 1. In dit boek beschrijft André Hoogeboom het leven van Verstappen, vanaf zijn jeugd tot zijn huidige status als een van de beste coureurs ter wereld. Het boek bevat interviews met Verstappen en zijn familie, evenals foto’s van zijn carrière tot nu toe. Het is een must-read voor elke fan van Verstappen en de Formule 1.

Je kunt “De biografie van Max Verstappen” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. “F1 2019: Officieel jaarboek” door Bruce Jones

Als je op zoek bent naar een boek dat de hoogtepunten van het Formule 1-seizoen van 2019 samenvat, dan is dit het boek voor jou. Bruce Jones beschrijft alle races van het seizoen, inclusief de overwinningen van Lewis Hamilton en de opkomst van Charles Leclerc. Het boek bevat ook interviews met coureurs en teamleden, evenals foto’s van de races. Het is een geweldig boek voor elke fan van de Formule 1.

Je kunt “F1 2019: Officieel jaarboek” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. “Le Mans ’66: De echte strijd tussen Ford en Ferrari” door A.J. Baime

De film “Le Mans ’66” vertelt het verhaal van de strijd tussen Ford en Ferrari tijdens de 24 uur van Le Mans in 1966. Dit boek gaat dieper in op de echte gebeurtenissen die aan de film ten grondslag liggen. A.J. Baime beschrijft de geschiedenis van de race en de rivaliteit tussen de twee autofabrikanten. Het boek bevat ook foto’s van de race en de auto’s die eraan deelnamen. Het is een geweldig boek voor elke fan van autosport en geschiedenis.

Je kunt “Le Mans ’66: De echte strijd tussen Ford en Ferrari” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. “Senna versus Prost: De strijd om de suprematie in de Formule 1” door Malcolm Folley

Ayrton Senna en Alain Prost waren twee van de grootste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1. In dit boek beschrijft Malcolm Folley de rivaliteit tussen de twee coureurs, die culmineerde in een van de meest controversiële momenten in de geschiedenis van de sport. Het boek bevat interviews met coureurs en teamleden, evenals foto’s van de races. Het is een geweldig boek voor elke fan van de Formule 1 en autosportgeschiedenis.

Je kunt “Senna versus Prost: De strijd om de suprematie in de Formule 1” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. “Rush to Glory: Formule 1-rivalen James Hunt en Niki Lauda” door Tom Rubython

De rivaliteit tussen James Hunt en Niki Lauda tijdens het Formule 1-seizoen van 1976 is legendarisch geworden. In dit boek beschrijft Tom Rubython de gebeurtenissen van dat seizoen en de rivaliteit tussen de twee coureurs. Het boek bevat interviews met coureurs en teamleden, evenals foto’s van de races. Het is een geweldig boek voor elke fan van de Formule 1 en autosportgeschiedenis.

Je kunt “Rush to Glory: Formule 1-rivalen James Hunt en Niki Lauda” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel geweldige boeken geschreven over autosport, van biografieën van coureurs tot geschiedenisboeken over de sport. Of je nu een fan bent van de Formule 1, Le Mans of andere vormen van autosport, er is een boek dat bij je past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Veel leesplezier!

Plaats een reactie