Boeken over Bali

Bali is een prachtig eiland in Indonesië dat bekend staat om zijn cultuur, tradities en natuurlijke schoonheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over Bali. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over Bali bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Eat, Pray, Love door Elizabeth Gilbert

Eat, Pray, Love is een autobiografisch boek geschreven door Elizabeth Gilbert. Het boek vertelt het verhaal van Gilbert’s zoektocht naar zichzelf na haar scheiding. Ze reist naar Italië om te eten, naar India om te bidden en naar Bali om liefde te vinden. Het deel over Bali is vooral interessant omdat Gilbert hier een diepe vriendschap ontwikkelt met een Balinese medicijnman genaamd Ketut Liyer. Het boek is een bestseller en werd in 2010 verfilmd met Julia Roberts in de hoofdrol.

Eat, Pray, Love is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. Bali: The Ultimate Guide to the World’s Most Famous Island door Tim Hannigan

Bali: The Ultimate Guide to the World’s Most Famous Island is geschreven door Tim Hannigan en is een uitgebreide gids voor reizigers die Bali willen bezoeken. Het boek bevat informatie over de geschiedenis, cultuur, tradities en bezienswaardigheden van Bali. Het bevat ook praktische informatie over accommodatie, transport en eten en drinken. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en kaarten.

Bali: The Ultimate Guide to the World’s Most Famous Island is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. Bali: Sekala & Niskala door Fred B. Eiseman Jr.

Bali: Sekala & Niskala is geschreven door Fred B. Eiseman Jr. en is een diepgaande studie van de Balinese cultuur en religie. Het boek is gebaseerd op Eiseman’s jarenlange ervaring als antropoloog en zijn diepgaande kennis van de Balinese cultuur. Het boek behandelt onderwerpen als de Balinese kalender, de rol van de tempels en de Balinese kunst. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en tekeningen.

Bali: Sekala & Niskala is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. Bali: The Imaginary Museum of Musical Works door Michael Tenzer

Bali: The Imaginary Museum of Musical Works is geschreven door Michael Tenzer en is een diepgaande studie van de Balinese muziek. Het boek behandelt onderwerpen als de geschiedenis van de Balinese muziek, de verschillende instrumenten en de rol van muziek in de Balinese cultuur. Het boek bevat ook een cd met opnames van Balinese muziek.

Bali: The Imaginary Museum of Musical Works is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. Bali: Island of the Gods door Adrian Vickers

Bali: Island of the Gods is geschreven door Adrian Vickers en is een uitgebreide geschiedenis van Bali. Het boek behandelt onderwerpen als de prehistorie van Bali, de invloed van het hindoeïsme en de islam op Bali en de moderne geschiedenis van Bali. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en kaarten.

Bali: Island of the Gods is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Bali, variërend van reisgidsen tot diepgaande studies van de cultuur en geschiedenis van Bali. Of je nu van plan bent om Bali te bezoeken of gewoon geïnteresseerd bent in de Balinese cultuur, er is een boek dat aan je behoeften voldoet. De boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie