Boeken over ballet

Ballet is een prachtige kunstvorm die al eeuwenlang mensen over de hele wereld betovert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over ballet in het Nederlands bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Het Nationale Ballet – 50 jaar in foto’s

Dit boek is een prachtige verzameling van foto’s die de geschiedenis van Het Nationale Ballet in Nederland weergeven. Het boek bevat meer dan 300 foto’s van beroemde balletdansers en choreografen, evenals foto’s van de vele producties die Het Nationale Ballet door de jaren heen heeft opgevoerd. Het boek is geschreven door journalist en schrijver Luuk Utrecht en is een must-have voor elke balletliefhebber.

Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. Het Zwanenmeer – Het verhaal achter het ballet

Het Zwanenmeer is een van de meest geliefde balletten ter wereld en dit boek geeft een fascinerend inzicht in de geschiedenis en het verhaal achter dit prachtige ballet. Het boek bevat interviews met choreografen, dansers en muzikanten die hebben bijgedragen aan de vele producties van Het Zwanenmeer over de hele wereld. Het boek is geschreven door de Nederlandse journalist en schrijver Tessel Veneboer en is een geweldig cadeau voor elke balletliefhebber.

Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Ballets Russes – Het verhaal van een legendarisch gezelschap

Ballets Russes was een van de meest invloedrijke balletgezelschappen van de 20e eeuw en dit boek vertelt het verhaal van hun opkomst en ondergang. Het boek bevat interviews met voormalige dansers en choreografen van Ballets Russes, evenals foto’s en beschrijvingen van hun vele producties. Het boek is geschreven door de Nederlandse journalist en schrijver Sjeng Scheijen en is een fascinerende kijk op een van de meest legendarische balletgezelschappen aller tijden.

Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. De Notenkraker – Het verhaal achter het ballet

De Notenkraker is een ander geliefd ballet en dit boek geeft een fascinerend inzicht in de geschiedenis en het verhaal achter dit prachtige ballet. Het boek bevat interviews met choreografen, dansers en muzikanten die hebben bijgedragen aan de vele producties van De Notenkraker over de hele wereld. Het boek is geschreven door de Nederlandse journalist en schrijver Tessel Veneboer en is een geweldig cadeau voor elke balletliefhebber.

Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. Het ABC van het Ballet

Dit boek is een geweldige introductie tot de wereld van ballet en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Het boek bevat een overzicht van de belangrijkste ballettermen en -technieken, evenals informatie over de geschiedenis van ballet en de belangrijkste balletgezelschappen ter wereld. Het boek is geschreven door de Nederlandse journalist en schrijver Marianne van der Heijden en is een geweldige manier om meer te weten te komen over deze prachtige kunstvorm.

Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over ballet en deze lijst is slechts een kleine selectie van de vele geweldige boeken die er zijn. Of je nu een doorgewinterde balletliefhebber bent of gewoon meer wilt weten over deze prachtige kunstvorm, er is een boek voor jou. Vergeet niet om je lokale boekhandel te ondersteunen en te kijken naar online opties zoals Bol.com voor het kopen van deze geweldige boeken over ballet.

Plaats een reactie