Boeken over bankieren

Bankieren is een belangrijk onderdeel van onze economie en financiële wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. De Prooi – Jeroen Smit

De Prooi is een boek geschreven door Jeroen Smit en gaat over de ondergang van de Nederlandse bank ABN AMRO. Het boek beschrijft de gebeurtenissen die leidden tot de overname van de bank door een consortium van banken. Het boek is gebaseerd op interviews met betrokkenen en geeft een goed beeld van de wereld van het bankieren. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

2. Banken en de macht van het geld – Nout Wellink

Banken en de macht van het geld is geschreven door Nout Wellink, voormalig president van De Nederlandsche Bank. Het boek gaat over de rol van banken in onze economie en de invloed die zij hebben op ons dagelijks leven. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en is daarom ook geschikt voor mensen die niet bekend zijn met de wereld van het bankieren. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

3. De Geldmachine – Jacoline Overdevest

De Geldmachine is geschreven door Jacoline Overdevest en gaat over de wereld van private equity. Het boek beschrijft hoe private equity-fondsen werken en hoe zij geld verdienen. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en is daarom ook geschikt voor mensen die niet bekend zijn met de wereld van private equity. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

4. De Bank – Thijs Boontjes

De Bank is geschreven door Thijs Boontjes en gaat over de wereld van het bankieren. Het boek beschrijft hoe banken werken en hoe zij geld verdienen. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en is daarom ook geschikt voor mensen die niet bekend zijn met de wereld van het bankieren. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

5. De Schaduwelite – Ewald Engelen

De Schaduwelite is geschreven door Ewald Engelen en gaat over de financiële elite in Nederland. Het boek beschrijft hoe deze elite de Nederlandse economie beïnvloedt en hoe zij hun macht gebruiken om hun eigen belangen te behartigen. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en is daarom ook geschikt voor mensen die niet bekend zijn met de wereld van de financiële elite. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over bankieren en de financiële wereld. Deze boeken geven een goed beeld van hoe deze wereld werkt en hoe deze onze economie beïnvloedt. De boeken zijn te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com. Het is aan te raden om deze boeken te lezen als je meer wilt weten over de wereld van het bankieren.

Plaats een reactie