Boeken over BBQ

Barbecueën is een populaire bezigheid in Nederland. Vooral in de zomermaanden wordt de barbecue massaal aangestoken. Maar hoe maak je nu de perfecte barbecue? Gelukkig zijn er talloze boeken geschreven over dit onderwerp. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. BBQ Bijbel

De BBQ Bijbel is geschreven door Julius Jaspers, een bekende Nederlandse chef-kok. In dit boek vind je meer dan 150 recepten voor de barbecue. Van klassieke gerechten zoals hamburgers en spareribs tot meer exotische gerechten zoals gegrilde octopus en kreeft. Daarnaast geeft Jaspers ook tips en tricks voor het perfect bereiden van vlees, vis en groenten op de barbecue.

De BBQ Bijbel is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com en Amazon.

2. Smokey Goodness

Smokey Goodness is een boek geschreven door Jord Althuizen, een bekende Nederlandse barbecue-expert. In dit boek vind je meer dan 50 recepten voor de barbecue, van klassieke gerechten tot meer exotische gerechten. Daarnaast geeft Althuizen ook tips en tricks voor het perfect bereiden van vlees, vis en groenten op de barbecue.

Smokey Goodness is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com en Amazon.

3. Weber’s BBQ Bijbel

Weber’s BBQ Bijbel is geschreven door Jamie Purviance, een Amerikaanse chef-kok en barbecue-expert. In dit boek vind je meer dan 160 recepten voor de barbecue, van klassieke gerechten tot meer exotische gerechten. Daarnaast geeft Purviance ook tips en tricks voor het perfect bereiden van vlees, vis en groenten op de barbecue.

Weber’s BBQ Bijbel is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com en Amazon.

4. Het complete BBQ boek

Het complete BBQ boek is geschreven door Julius Jaspers en is een uitgebreide gids voor de barbecue. In dit boek vind je meer dan 400 recepten voor de barbecue, van klassieke gerechten tot meer exotische gerechten. Daarnaast geeft Jaspers ook tips en tricks voor het perfect bereiden van vlees, vis en groenten op de barbecue.

Het complete BBQ boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com en Amazon.

5. BBQ Street

BBQ Street is geschreven door BBQ-kampioen Jord Althuizen. In dit boek neemt hij je mee op een culinaire reis langs de beste barbecue-hotspots ter wereld. Daarnaast vind je in dit boek meer dan 60 recepten voor de barbecue, van klassieke gerechten tot meer exotische gerechten.

BBQ Street is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com en Amazon.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over barbecueën. Of je nu een beginner bent of een ervaren barbecueër, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een greep uit het aanbod. Bezoek je lokale boekhandel of kijk online bij Bol.com of Amazon voor nog meer inspiratie.

Plaats een reactie