Boeken over behandeling van verslaving

Verslaving is een ernstig probleem dat vele mensen treft. Het kan gaan om verslaving aan alcohol, drugs, gokken, gamen of andere verslavende middelen of activiteiten. Gelukkig zijn er vele boeken geschreven over de behandeling van verslaving. In dit artikel zullen we enkele van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. Verslaving als geschenk

‘Verslaving als geschenk’ is geschreven door Jan Geurtz en is een boek dat een andere kijk geeft op verslaving. In plaats van verslaving te zien als een ziekte, ziet Geurtz het als een manier om te ontsnappen aan pijn en lijden. Hij stelt dat verslaving een signaal is dat er iets mis is in ons leven en dat we moeten werken aan de onderliggende problemen om van onze verslaving af te komen.

Dit boek is te koop bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

2. Het Grote Boek van de AA

‘Het Grote Boek van de AA’ is het basisboek van de Anonieme Alcoholisten (AA). Het boek beschrijft de twaalf stappen die de AA hanteert om van alcoholverslaving af te komen. Het boek is geschreven door Bill Wilson, een van de oprichters van de AA, en is een klassieker op het gebied van verslavingsbehandeling.

Dit boek is te koop bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

3. Kick Your Addiction

‘Kick Your Addiction’ is geschreven door Anneleen De Lille en is een praktisch boek dat mensen helpt om van hun verslaving af te komen. Het boek bevat tips en oefeningen om de onderliggende problemen aan te pakken en om te gaan met de verleidingen die bij verslaving horen.

Dit boek is te koop bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

4. Mindfulness en verslaving

‘Mindfulness en verslaving’ is geschreven door Sarah Bowen, Neha Chawla en G. Alan Marlatt en is een boek dat mindfulness gebruikt als behandeling voor verslaving. Het boek beschrijft hoe mindfulness kan helpen om de onderliggende problemen aan te pakken en om te gaan met de verleidingen die bij verslaving horen.

Dit boek is te koop bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

5. Het einde van mijn verslaving

‘Het einde van mijn verslaving’ is geschreven door Olivier Ameisen en is een autobiografisch boek over zijn strijd tegen alcoholverslaving. Ameisen beschrijft hoe hij uiteindelijk van zijn verslaving afkwam door het gebruik van Baclofen, een spierverslapper die ook gebruikt wordt bij de behandeling van spierziekten.

Dit boek is te koop bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn vele boeken geschreven over de behandeling van verslaving. Of je nu op zoek bent naar een praktisch boek met tips en oefeningen of een boek dat een andere kijk geeft op verslaving, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com. Het is belangrijk om te onthouden dat verslaving een ernstig probleem is en dat het belangrijk is om professionele hulp te zoeken als je worstelt met een verslaving.

Plaats een reactie