Boeken over beleggen

Beleggen is een populaire manier om geld te verdienen. Het kan echter ook risicovol zijn als je niet weet wat je doet. Gelukkig zijn er tal van boeken over beleggen geschreven die je kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in deze wereld. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over beleggen die in het Nederlands verkrijgbaar zijn.

1. De intelligente belegger – Benjamin Graham

Dit boek wordt beschouwd als een van de beste boeken over beleggen aller tijden. Het is geschreven door Benjamin Graham, een van de grootste beleggers van de 20e eeuw. In dit boek legt Graham uit hoe je op een intelligente manier kunt beleggen. Hij benadrukt het belang van waardebeleggen en het vermijden van speculatie. Het boek is geschreven in 1949, maar de principes die Graham beschrijft zijn nog steeds relevant. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. Beleggen voor Dummies – Hans Oudshoorn

Als je nieuw bent in de wereld van beleggen, kan het allemaal nogal overweldigend zijn. Beleggen voor Dummies is een boek dat speciaal is geschreven voor beginners. Het boek legt op een begrijpelijke manier uit wat beleggen inhoudt en hoe je ermee kunt beginnen. Het boek behandelt onderwerpen zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. De kleine Buffett – Mary Buffett en David Clark

Warren Buffett is een van de meest succesvolle beleggers aller tijden. In De kleine Buffett leggen Mary Buffett en David Clark uit hoe Buffett te werk gaat en wat we van hem kunnen leren. Het boek behandelt onderwerpen zoals waardebeleggen, het belang van een goede bedrijfsanalyse en het vermijden van risico’s. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. De beleggingsillusie – Marius Kerdel

De beleggingsillusie is geschreven door Marius Kerdel, een voormalig beleggingsadviseur. In het boek legt Kerdel uit hoe de financiƫle industrie werkt en waarom beleggers vaak verkeerde keuzes maken. Het boek behandelt onderwerpen zoals de kosten van beleggen, de rol van emoties en de invloed van de media. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. De schitterende eenvoud van indexbeleggen – Jacques Wintermans

Indexbeleggen is een populaire manier van beleggen waarbij je belegt in een index, zoals de AEX of de S&P 500. In De schitterende eenvoud van indexbeleggen legt Jacques Wintermans uit waarom indexbeleggen zo’n goede keuze is. Het boek behandelt onderwerpen zoals de voordelen van indexbeleggen, de kosten en de risico’s. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn tal van boeken over beleggen geschreven die je kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in deze wereld. Of je nu een beginner bent of al meer ervaring hebt, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn nog veel meer goede boeken over beleggen te vinden. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie