Boeken over België

België is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven over dit land en haar inwoners. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Geschiedenis van België

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van België, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van de bekendste is ‘België. Een geschiedenis’ van de Belgische historicus Sophie De Schaepdrijver. Dit boek beschrijft de geschiedenis van België vanaf de prehistorie tot het heden. Het is een uitgebreid en gedetailleerd werk dat zowel voor de leek als voor de expert interessant is.

Een ander boek dat de geschiedenis van België behandelt, is ‘De Bourgondiërs’ van Bart Van Loo. Dit boek gaat over de periode van de Bourgondische Nederlanden, die liep van de 15e tot de 16e eeuw. Van Loo beschrijft op een meeslepende manier de politieke, culturele en sociale ontwikkelingen in deze periode.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Belgische literatuur

België heeft een rijke literaire traditie. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven door Belgische auteurs. Een van de bekendste Belgische schrijvers is Georges Simenon, die vooral bekend is geworden door zijn detectiveverhalen met commissaris Maigret in de hoofdrol. Zijn boeken zijn nog steeds populair en worden wereldwijd gelezen.

Een andere bekende Belgische schrijver is Hugo Claus. Hij schreef romans, toneelstukken en poëzie en wordt beschouwd als een van de belangrijkste Vlaamse schrijvers van de 20e eeuw. Zijn bekendste werk is waarschijnlijk ‘Het verdriet van België’, een roman die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Andere bekende Belgische schrijvers zijn onder andere Amélie Nothomb, Dimitri Verhulst en Tom Lanoye. Hun boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Reisgidsen over België

Als je van plan bent om naar België te reizen, zijn er verschillende reisgidsen die je kunt raadplegen. Een van de bekendste is de ‘Lonely Planet Belgium & Luxembourg’. Deze gids beschrijft de belangrijkste bezienswaardigheden en geeft tips voor restaurants, hotels en activiteiten.

Een andere reisgids is ‘100% Brussel’ van Mo Media. Deze gids richt zich specifiek op de stad Brussel en geeft tips voor restaurants, winkels en bezienswaardigheden.

Beide reisgidsen zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Kookboeken uit België

België staat bekend om haar culinaire tradities. Er zijn dan ook talloze kookboeken geschreven door Belgische auteurs. Een van de bekendste is ‘Belgisch bakboek’ van Stefan Elias. Dit boek bevat recepten voor typisch Belgische gebakjes, zoals wafels, speculaas en pralines.

Een ander kookboek is ‘De smaak van België’ van Bart Vandamme. Dit boek bevat recepten voor typisch Belgische gerechten, zoals stoofvlees, mosselen en frieten.

Beide kookboeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over België en haar inwoners. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis, literatuur, reizen of koken, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jouw interesse past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de rijke cultuur en geschiedenis van België en ontdek wat dit land te bieden heeft!

Plaats een reactie