Boeken over beperkingen

Er zijn veel boeken geschreven over beperkingen, zowel fictie als non-fictie. Deze boeken kunnen helpen om meer begrip te krijgen voor mensen met een beperking en om de wereld vanuit hun perspectief te bekijken. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

Non-fictie boeken

Een van de bekendste non-fictie boeken over beperkingen is ‘De gehandicaptenzorg in ontwikkeling’ van Jan Troost. Dit boek beschrijft de ontwikkeling van de gehandicaptenzorg in Nederland en geeft een kijkje in het leven van mensen met een beperking. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Een ander interessant non-fictie boek is ‘De kracht van het anders zijn’ van Jolanda van der Heijden. Dit boek gaat over de kracht van mensen met een beperking en hoe zij hun beperking kunnen gebruiken als een kracht. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

‘De onzichtbare mens’ van Marjolein van den Brink is een boek over mensen met een beperking en hun rechten. Het boek gaat in op de discriminatie en uitsluiting waar mensen met een beperking mee te maken hebben en hoe dit voorkomen kan worden. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Fictie boeken

Er zijn ook veel fictie boeken geschreven over beperkingen. Een van de bekendste is ‘Het Rosie Project’ van Graeme Simsion. Dit boek gaat over Don Tillman, een hoogleraar genetica met het syndroom van Asperger. Hij besluit een vrouw te zoeken via een wetenschappelijk onderzoek en komt zo in contact met Rosie. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

‘De jongen die zijn vader zocht’ van John Boyne gaat over Alfie, een jongen met een lichamelijke beperking die op zoek gaat naar zijn vader. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

‘De onzichtbare jongen’ van Trudy Ludwig gaat over Brian, een jongen met een onzichtbare beperking. Hij wordt gepest op school en voelt zich vaak eenzaam. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over beperkingen, zowel non-fictie als fictie. Deze boeken kunnen helpen om meer begrip te krijgen voor mensen met een beperking en om de wereld vanuit hun perspectief te bekijken. De boeken zijn te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie