Boeken over bewustzijn

Bewustzijn is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt in onze samenleving. Mensen zijn op zoek naar manieren om meer in contact te komen met hun innerlijke zelf en om bewuster te leven. Er zijn talloze boeken geschreven over dit onderwerp, variƫrend van wetenschappelijke verhandelingen tot praktische handleidingen. In dit artikel zullen we een aantal van de meest interessante boeken over bewustzijn bespreken.

1. De kracht van het nu – Eckhart Tolle

Eckhart Tolle is een van de bekendste schrijvers op het gebied van bewustzijn. Zijn boek ‘De kracht van het nu’ is een absolute klassieker en wordt wereldwijd gelezen. In dit boek legt Tolle uit hoe we ons kunnen bevrijden van onze gedachten en ons kunnen richten op het huidige moment. Door ons te concentreren op het nu, kunnen we ons bewustzijn vergroten en meer in contact komen met ons innerlijke zelf. Het boek is te koop bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. Mindfulness in de maalstroom van het leven – Edel Maex

Edel Maex is een Belgische psychiater en zenleraar. In zijn boek ‘Mindfulness in de maalstroom van het leven’ legt hij uit hoe mindfulness ons kan helpen om meer in contact te komen met ons innerlijke zelf en om beter om te gaan met stress en emoties. Het boek bevat praktische oefeningen en meditaties die je kunt gebruiken om meer bewust te leven. Het boek is te koop bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. De verborgen realiteit – Brian Greene

Brian Greene is een Amerikaanse natuurkundige en schrijver. In zijn boek ‘De verborgen realiteit’ gaat hij dieper in op de vraag wat bewustzijn eigenlijk is en hoe het zich verhoudt tot de fysieke wereld. Greene legt uit hoe de moderne natuurkunde ons kan helpen om meer inzicht te krijgen in de aard van bewustzijn. Het boek is te koop bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. De weg van het hart – Jack Kornfield

Jack Kornfield is een Amerikaanse boeddhistische leraar en schrijver. In zijn boek ‘De weg van het hart’ legt hij uit hoe we ons hart kunnen openen en meer in contact kunnen komen met ons innerlijke zelf. Het boek bevat praktische oefeningen en meditaties die je kunt gebruiken om meer bewust te leven. Het boek is te koop bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. De kracht van het kwantumdenken – Paul Levy

Paul Levy is een Amerikaanse schrijver en filosoof. In zijn boek ‘De kracht van het kwantumdenken’ legt hij uit hoe de moderne kwantumfysica ons kan helpen om meer inzicht te krijgen in de aard van bewustzijn. Levy legt uit hoe de kwantumfysica ons kan helpen om ons bewustzijn te vergroten en om meer in contact te komen met ons innerlijke zelf. Het boek is te koop bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over bewustzijn en hoe we ons bewustzijn kunnen vergroten. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van de vele boeken die er zijn. Of je nu op zoek bent naar praktische oefeningen, wetenschappelijke verhandelingen of spirituele inzichten, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past. De boeken zijn te koop bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het vergroten van je bewustzijn!

Plaats een reactie