Boeken over bier

Bier is een van de meest populaire dranken ter wereld. Het wordt al duizenden jaren gebrouwen en heeft een rijke geschiedenis. Er zijn veel boeken geschreven over bier, variërend van biergeschiedenis tot bierbrouwen en bierproeven. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over bier bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. De Grote Belgische Biergids

De Grote Belgische Biergids is geschreven door Michael Jackson, een van de meest bekende bierexperts ter wereld. Het boek is een uitgebreide gids voor de Belgische biercultuur en bevat informatie over meer dan 500 Belgische bieren. Het boek is rijk geïllustreerd en bevat ook informatie over de geschiedenis van het bierbrouwen in België. Het is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in Belgisch bier.

Je kunt De Grote Belgische Biergids kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

2. Bierbrouwen voor Dummies

Bierbrouwen voor Dummies is geschreven door Marty Nachel en Steve Ettlinger. Het boek is een uitgebreide gids voor het brouwen van bier thuis. Het bevat informatie over de geschiedenis van bierbrouwen, de verschillende soorten bier en de benodigde apparatuur en ingrediënten. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische tips en trucs.

Bierbrouwen voor Dummies is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. Bierproeven voor Dummies

Bierproeven voor Dummies is geschreven door Marty Nachel en Steve Ettlinger. Het boek is een uitgebreide gids voor het proeven van bier. Het bevat informatie over de verschillende soorten bier, de geschiedenis van bierproeven en de benodigde apparatuur en technieken. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische tips en trucs.

Bierproeven voor Dummies is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. Bier in Nederland

Bier in Nederland is geschreven door Fiona de Lange. Het boek is een uitgebreide gids voor de Nederlandse biercultuur en bevat informatie over meer dan 250 Nederlandse bieren. Het boek is rijk geïllustreerd en bevat ook informatie over de geschiedenis van het bierbrouwen in Nederland. Het is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in Nederlands bier.

Je kunt Bier in Nederland kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

5. Bier! Geschiedenis van een volksdrank

Bier! Geschiedenis van een volksdrank is geschreven door Marco Daane. Het boek is een uitgebreide geschiedenis van bier en bevat informatie over de geschiedenis van het bierbrouwen, de verschillende soorten bier en de rol van bier in de samenleving. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel interessante feiten en anekdotes.

Bier! Geschiedenis van een volksdrank is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over bier, variërend van biergeschiedenis tot bierbrouwen en bierproeven. De boeken die we hierboven hebben besproken zijn enkele van de beste boeken over bier die er zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in Belgisch bier, Nederlandse bieren, het brouwen van bier of het proeven van bier, er is een boek voor jou. Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

Plaats een reactie