Boeken over bijen houden

Als je geïnteresseerd bent in het houden van bijen, dan is het belangrijk om jezelf goed te informeren. Er zijn verschillende boeken beschikbaar die je kunnen helpen bij het opzetten en onderhouden van een bijenkorf. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over bijen houden die beschikbaar zijn in het Nederlands.

1. Bijenhouden voor iedereen

Dit boek is geschreven door Friedrich Pohl en is een uitstekende introductie tot het houden van bijen. Het boek behandelt alle aspecten van het bijenhouden, van het kiezen van de juiste bijen tot het oogsten van honing. Het boek is geschikt voor zowel beginners als ervaren imkers en bevat veel praktische tips en adviezen.

Bijenhouden voor iedereen is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. Het complete bijenboek

Het complete bijenboek is geschreven door Immeke ’t Hart en is een uitgebreide gids voor het houden van bijen. Het boek behandelt alle aspecten van het bijenhouden, van het kiezen van de juiste bijen tot het oogsten van honing en het voorkomen van ziekten en plagen.

Het complete bijenboek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. Bijenhouden in de praktijk

Bijenhouden in de praktijk is geschreven door Henk Rostohar en is een praktische gids voor het houden van bijen. Het boek behandelt alle aspecten van het bijenhouden, van het kiezen van de juiste bijen tot het oogsten van honing en het voorkomen van ziekten en plagen.

Bijenhouden in de praktijk is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. Bijen houden voor beginners

Bijen houden voor beginners is geschreven door Jeroen Vorstman en is een uitstekende introductie tot het houden van bijen. Het boek behandelt alle aspecten van het bijenhouden, van het kiezen van de juiste bijen tot het oogsten van honing. Het boek is geschikt voor zowel beginners als ervaren imkers en bevat veel praktische tips en adviezen.

Bijen houden voor beginners is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. Bijen houden in de stad

Bijen houden in de stad is geschreven door Brian L. Griffin en is een praktische gids voor het houden van bijen in een stedelijke omgeving. Het boek behandelt alle aspecten van het bijenhouden, van het kiezen van de juiste bijen tot het oogsten van honing en het voorkomen van ziekten en plagen.

Bijen houden in de stad is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Waar kun je deze boeken kopen?

De boeken over bijen houden die we hierboven hebben besproken, zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com. Het is ook mogelijk om deze boeken te bestellen bij gespecialiseerde imkerijen en bijenhoudersverenigingen.

Als je geïnteresseerd bent in het houden van bijen, dan is het belangrijk om jezelf goed te informeren. De boeken die we hierboven hebben besproken, zijn een uitstekende bron van informatie en kunnen je helpen bij het opzetten en onderhouden van een bijenkorf. Of je nu een beginner bent of een ervaren imker, er is altijd wel een boek dat bij jou past.

Plaats een reactie