Boeken over bipolaire stoornis

Bipolaire stoornis, ook wel bekend als manisch-depressieve stoornis, is een psychische aandoening die wordt gekenmerkt door extreme stemmingswisselingen. Mensen met bipolaire stoornis kunnen periodes van manie ervaren, waarin ze zich extreem opgewekt en energiek voelen, en periodes van depressie, waarin ze zich verdrietig en hopeloos voelen. Deze aandoening kan een grote impact hebben op het dagelijks leven van de persoon en zijn of haar omgeving.

Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over bipolaire stoornis, die kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in deze aandoening en hoe ermee om te gaan. Hieronder vind je een overzicht van enkele van de beste boeken over bipolaire stoornis.

1. An Unquiet Mind: A Memoir of Moods and Madness door Kay Redfield Jamison

Dit boek is geschreven door Kay Redfield Jamison, een professor in de psychiatrie die zelf bipolaire stoornis heeft. In dit boek beschrijft ze haar eigen ervaringen met de aandoening, evenals haar professionele inzichten als psychiater. Het boek is een eerlijk en openhartig verslag van de ups en downs van het leven met bipolaire stoornis, en biedt waardevolle inzichten voor zowel patiënten als hun naasten.

An Unquiet Mind is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. The Bipolar Disorder Survival Guide: What You and Your Family Need to Know door David J. Miklowitz

Dit boek is geschreven door David J. Miklowitz, een professor in de psychiatrie die gespecialiseerd is in bipolaire stoornis. Het boek biedt praktische adviezen en strategieën voor het omgaan met de aandoening, zowel voor patiënten als voor hun familieleden. Het boek bevat ook informatie over de nieuwste behandelingen en therapieën voor bipolaire stoornis.

The Bipolar Disorder Survival Guide is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. Bipolar Disorder For Dummies door Candida Fink en Joe Kraynak

Dit boek is geschreven door Candida Fink en Joe Kraynak, twee experts op het gebied van bipolaire stoornis. Het boek biedt een overzicht van de aandoening, inclusief de symptomen, oorzaken en behandelingen. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische tips en adviezen voor het omgaan met bipolaire stoornis.

Bipolar Disorder For Dummies is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. The Bipolar Workbook: Tools for Controlling Your Mood Swings door Monica Ramirez Basco

Dit boek is geschreven door Monica Ramirez Basco, een klinisch psycholoog die gespecialiseerd is in bipolaire stoornis. Het boek biedt praktische oefeningen en strategieën voor het omgaan met de stemmingswisselingen die gepaard gaan met bipolaire stoornis. Het boek is bedoeld als een werkboek dat patiënten kunnen gebruiken om hun eigen behandeling te ondersteunen.

The Bipolar Workbook is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. The Bipolar Teen: What You Can Do to Help Your Child and Your Family door David J. Miklowitz en Elizabeth L. George

Dit boek is geschreven door David J. Miklowitz en Elizabeth L. George, twee experts op het gebied van bipolaire stoornis bij tieners. Het boek biedt praktische adviezen en strategieën voor ouders van tieners met bipolaire stoornis, inclusief informatie over de nieuwste behandelingen en therapieën. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en biedt waardevolle inzichten voor ouders die hun kinderen willen helpen omgaan met deze aandoening.

The Bipolar Teen is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Bipolaire stoornis is een complexe aandoening die een grote impact kan hebben op het dagelijks leven van de persoon en zijn of haar omgeving. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over bipolaire stoornis, die kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in deze aandoening en hoe ermee om te gaan. Of je nu zelf bipolaire stoornis hebt of iemand kent die eraan lijdt, deze boeken bieden waardevolle informatie en adviezen voor het omgaan met deze uitdagende aandoening.

Plaats een reactie