Boeken over black history

Black history is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

De geschiedenis van zwarte mensen in Nederland

Een van de meest interessante boeken over black history in Nederland is ‘De geschiedenis van zwarte mensen in Nederland’ van Nancy Jouwe en Dienke Hondius. Dit boek vertelt het verhaal van zwarte mensen in Nederland vanaf de 17e eeuw tot nu. Het boek is zeer goed gedocumenteerd en bevat veel foto’s en illustraties. Het is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van zwarte mensen in Nederland.

Je kunt ‘De geschiedenis van zwarte mensen in Nederland’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De zwarte met het witte hart

‘De zwarte met het witte hart’ van Arthur Japin is een roman gebaseerd op het leven van twee Afrikaanse prinsen die in de 19e eeuw naar Nederland werden gestuurd om te worden opgeleid. Het boek vertelt het verhaal van hun leven in Nederland en hun terugkeer naar Afrika. Het is een prachtig geschreven boek dat de lezer meeneemt op een reis door de geschiedenis.

‘De zwarte met het witte hart’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Waarom ik niet meer wit wil zijn

‘Waarom ik niet meer wit wil zijn’ van Simone Zeefuik is een persoonlijk verhaal over de ervaringen van de auteur als zwarte vrouw in Nederland. Het boek gaat over racisme, discriminatie en de zoektocht naar identiteit. Het is een belangrijk boek dat de lezer aan het denken zet over de manier waarop zwarte mensen in Nederland worden behandeld.

‘Waarom ik niet meer wit wil zijn’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

De zwarte Napoleon

‘De zwarte Napoleon’ van Tom Reiss is een biografie van generaal Thomas-Alexandre Dumas, de vader van de beroemde schrijver Alexandre Dumas. Thomas-Alexandre Dumas was een zwarte man die in de 18e eeuw carrière maakte in het Franse leger. Het boek vertelt het verhaal van zijn leven en zijn strijd tegen racisme en discriminatie.

‘De zwarte Napoleon’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over black history en dit artikel heeft slechts een kleine selectie besproken. Andere interessante boeken zijn bijvoorbeeld ‘De ondergrondse spoorweg’ van Colson Whitehead en ‘De onzichtbare man’ van Ralph Ellison. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Als je geïnteresseerd bent in black history, zijn deze boeken zeker de moeite waard om te lezen. Ze bieden inzicht in de geschiedenis van zwarte mensen en laten zien hoe racisme en discriminatie nog steeds een rol spelen in onze samenleving.

Plaats een reactie