Boeken over boeddhisme aanbiedingen

Boeddhisme is een religie en filosofie die zijn oorsprong vindt in India en zich verspreid heeft over heel Azië. Het boeddhisme is gebaseerd op de leer van Boeddha, die streefde naar verlichting en het bereiken van een staat van nirvana. Boeddhisme is de laatste jaren steeds populairder geworden in het Westen en er zijn dan ook veel boeken over dit onderwerp geschreven. In dit artikel bespreken we welke boeken er over boeddhisme aanbiedingen te vinden zijn en waar je deze boeken kunt kopen.

Boeken over boeddhisme

Er zijn veel verschillende boeken over boeddhisme te vinden. Sommige boeken zijn geschreven door Boeddhistische monniken, terwijl andere boeken geschreven zijn door westerse auteurs die zich verdiept hebben in het boeddhisme. Hieronder vind je een aantal populaire boeken over boeddhisme:

 • De Dhammapada – Dit is een van de belangrijkste boeken in het boeddhisme. Het bevat de leer van Boeddha in de vorm van korte verzen. Het boek is geschreven in het Pali en is vertaald in vele talen.
 • De Tao van Poeh – Dit boek is geschreven door Benjamin Hoff en combineert de leer van Boeddha met de verhalen van Winnie de Poeh. Het boek is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.
 • Leven in overvloed – Dit boek is geschreven door Thich Nhat Hanh en gaat over het vinden van innerlijke vrede en geluk. Het boek bevat praktische oefeningen en meditaties die je kunt gebruiken in het dagelijks leven.
 • Boeddhisme voor beginners – Dit boek is geschreven door Thubten Chodron en is bedoeld voor mensen die nog niet bekend zijn met het boeddhisme. Het boek legt de basisprincipes van het boeddhisme uit en bevat praktische tips voor het beoefenen van meditatie.

Waar kun je boeken over boeddhisme kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je boeken over boeddhisme kunt kopen. Hieronder vind je een aantal opties:

 • Lokale boekenwinkels – Veel lokale boekenwinkels hebben een sectie met boeken over religie en filosofie. Hier kun je vaak boeken over boeddhisme vinden.
 • Bol.comBol.com heeft een uitgebreid assortiment boeken over boeddhisme. Je kunt hier zowel nieuwe als tweedehands boeken kopen.
 • Boeddhistische centra – In sommige steden zijn er boeddhistische centra waar je boeken over boeddhisme kunt kopen. Hier kun je ook terecht voor lezingen en meditatielessen.
 • Online boekenwinkels – Naast Bol.com zijn er nog veel meer online boekenwinkels waar je boeken over boeddhisme kunt kopen, zoals Amazon en Book Depository.

Boeken over boeddhisme aanbiedingen

Als je op zoek bent naar boeken over boeddhisme aanbiedingen, zijn er verschillende opties. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Tweedehands boeken – Op websites zoals Marktplaats en Boekwinkeltjes.nl kun je tweedehands boeken over boeddhisme vinden voor een lagere prijs.
 • Uitverkoop – Boekenwinkels hebben regelmatig uitverkoop, waarbij je boeken over boeddhisme kunt vinden voor een lagere prijs.
 • E-books – E-books zijn vaak goedkoper dan fysieke boeken. Op websites zoals Kobo en Amazon kun je e-books over boeddhisme vinden voor een lagere prijs.
 • Bundels – Sommige boekenwinkels bieden bundels aan van meerdere boeken over boeddhisme. Deze bundels zijn vaak goedkoper dan wanneer je de boeken los zou kopen.

Conclusie

Er zijn veel verschillende boeken over boeddhisme te vinden, geschreven door zowel Boeddhistische monniken als westerse auteurs. Je kunt boeken over boeddhisme kopen bij lokale boekenwinkels, online boekenwinkels, boeddhistische centra en tweedehands boekenwinkels. Als je op zoek bent naar boeken over boeddhisme aanbiedingen, zijn er verschillende opties zoals tweedehands boeken, uitverkoop, e-books en bundels. Of je nu een beginner bent of al langer geïnteresseerd bent in het boeddhisme, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past.

Plaats een reactie