Boeken over boksen

Boksen is een sport die al eeuwenlang beoefend wordt. Het is een sport waarbij twee tegenstanders elkaar met hun vuisten proberen te raken en te ontwijken. Het is een sport die veel discipline, doorzettingsvermogen en kracht vereist. Er zijn veel boeken geschreven over boksen, zowel fictie als non-fictie. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Non-fictie boeken over boksen

Er zijn veel non-fictie boeken geschreven over boksen. Deze boeken gaan vaak over de geschiedenis van de sport, de technieken die gebruikt worden en de beroemde boksers die de sport groot hebben gemaakt. Hieronder vind je een aantal van deze boeken:

1. Boksen voor beginners

Dit boek is geschreven door bokstrainer en voormalig bokser Wilfried Van Rooijen. Het boek is bedoeld voor mensen die willen beginnen met boksen en bevat informatie over de technieken die gebruikt worden, de uitrusting die je nodig hebt en de regels van de sport. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. Muhammad Ali: zijn leven en zijn boksen

Dit boek is geschreven door Thomas Hauser en gaat over het leven van de legendarische bokser Muhammad Ali. Het boek beschrijft zijn jeugd, zijn carrière als bokser en zijn politieke activisme. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. De bokser

Dit boek is geschreven door Bertus de Man en gaat over het leven van bokser Bep van Klaveren. Van Klaveren was een van de grootste Nederlandse boksers aller tijden en won in 1928 een gouden medaille op de Olympische Spelen. Het boek beschrijft zijn leven en carrière als bokser. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Fictie boeken over boksen

Naast non-fictie boeken zijn er ook veel fictie boeken geschreven over boksen. Deze boeken gaan vaak over fictieve boksers en hun strijd om de top te bereiken. Hieronder vind je een aantal van deze boeken:

1. De bokser

Dit boek is geschreven door Roddy Doyle en gaat over de fictieve bokser Jimmy Rabbitte. Rabbitte is een jonge bokser uit Dublin die de top wil bereiken. Het boek beschrijft zijn strijd om de beste te worden en de obstakels die hij daarbij tegenkomt. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. De bokser en de dood

Dit boek is geschreven door Hans Keilson en gaat over de fictieve bokser Max Schaeffer. Schaeffer is een Joodse bokser die in de jaren dertig van de vorige eeuw in Duitsland woont. Het boek beschrijft zijn strijd om te overleven in een tijd waarin Joden gediscrimineerd werden. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. De bokser

Dit boek is geschreven door Robert Anker en gaat over de fictieve bokser Sam de Vries. De Vries is een jonge bokser uit Amsterdam die de top wil bereiken. Het boek beschrijft zijn strijd om de beste te worden en de obstakels die hij daarbij tegenkomt. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over boksen, zowel non-fictie als fictie. Deze boeken gaan vaak over de geschiedenis van de sport, de technieken die gebruikt worden en de beroemde boksers die de sport groot hebben gemaakt. Als je geïnteresseerd bent in boksen, zijn deze boeken zeker de moeite waard om te lezen. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie