Boeken over borderline persoonlijkheidsstoornis

Borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS) is een psychische aandoening die wordt gekenmerkt door instabiliteit in emoties, relaties en zelfbeeld. Mensen met BPS hebben vaak moeite om hun emoties te reguleren en hebben een intense angst om in de steek gelaten te worden. Er zijn verschillende boeken geschreven over BPS die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze stoornis.

1. Borderline Times – Hoe ik Borderline overwon en sterker werd

Borderline Times is geschreven door de Belgische psychotherapeut en ervaringsdeskundige, Dirk De Wachter. In dit boek beschrijft hij zijn eigen ervaringen met BPS en hoe hij deze stoornis heeft overwonnen. Het boek biedt inzicht in de symptomen en oorzaken van BPS en geeft handvatten voor het omgaan met deze stoornis. Borderline Times is verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

2. Leven met een Borderline persoonlijkheidsstoornis

Leven met een Borderline persoonlijkheidsstoornis is geschreven door de Nederlandse psycholoog en psychotherapeut, Marleen Rijkeboer. Het boek biedt praktische tips en handvatten voor het omgaan met iemand met BPS. Het boek is geschreven voor partners, familieleden en vrienden van mensen met BPS, maar kan ook nuttig zijn voor mensen met BPS zelf. Leven met een Borderline persoonlijkheidsstoornis is verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

3. Borderline – De kunst van het verbinden

Borderline – De kunst van het verbinden is geschreven door de Nederlandse psycholoog en psychotherapeut, Jan Derksen. In dit boek beschrijft hij de complexiteit van BPS en hoe deze stoornis kan worden behandeld. Het boek biedt inzicht in de verschillende behandelmethoden voor BPS en geeft handvatten voor het omgaan met mensen met BPS. Borderline – De kunst van het verbinden is verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

4. Borderline – Het verhaal van mijn leven

Borderline – Het verhaal van mijn leven is geschreven door de Nederlandse schrijfster en ervaringsdeskundige, Nique Meijer. In dit boek beschrijft zij haar eigen ervaringen met BPS en hoe zij hiermee heeft leren omgaan. Het boek biedt inzicht in de symptomen en oorzaken van BPS en geeft handvatten voor het omgaan met deze stoornis. Borderline – Het verhaal van mijn leven is verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

5. Borderline – De worsteling van een moeder

Borderline – De worsteling van een moeder is geschreven door de Nederlandse schrijfster en ervaringsdeskundige, Marjolijn Hessels. In dit boek beschrijft zij haar eigen ervaringen als moeder van een kind met BPS. Het boek biedt inzicht in de impact van BPS op het gezinsleven en geeft handvatten voor het omgaan met deze stoornis. Borderline – De worsteling van een moeder is verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over borderline persoonlijkheidsstoornis die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze stoornis. Borderline Times, Leven met een Borderline persoonlijkheidsstoornis, Borderline – De kunst van het verbinden, Borderline – Het verhaal van mijn leven en Borderline – De worsteling van een moeder zijn allemaal verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com. Het lezen van deze boeken kan bijdragen aan het vergroten van kennis en begrip over BPS en kan helpen bij het omgaan met deze stoornis.

Plaats een reactie