Boeken over boulimia

Boulimia is een eetstoornis die gekenmerkt wordt door eetbuien en compensatiegedrag, zoals braken of overmatig sporten. Het is een ernstige aandoening die veel impact kan hebben op het leven van de persoon die eraan lijdt. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over boulimia, die kunnen helpen bij het begrijpen en behandelen van deze eetstoornis. In dit artikel bespreken we enkele van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Boulimia nervosa: een gids voor behandeling en herstel

Dit boek is geschreven door Ulrike Schmidt en Janet Treasure en is bedoeld als een praktische gids voor mensen die lijden aan boulimia nervosa en hun families. Het boek biedt informatie over de oorzaken en symptomen van boulimia, evenals verschillende behandelingsopties, waaronder cognitieve gedragstherapie en medicatie. Het boek bevat ook praktische tips en strategieën voor het omgaan met eetbuien en het ontwikkelen van een gezonde relatie met voedsel.

Boulimia nervosa: een gids voor behandeling en herstel is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. Eetstoornissen: Anorexia en Boulimia

Dit boek is geschreven door Walter Vandereycken en Ron van Deth en biedt een uitgebreide kijk op eetstoornissen, waaronder boulimia nervosa. Het boek bevat informatie over de oorzaken en symptomen van boulimia, evenals verschillende behandelingsopties, waaronder psychotherapie en medicatie. Het boek bevat ook persoonlijke verhalen van mensen die lijden aan boulimia en hun families, evenals tips voor het omgaan met de aandoening.

Eetstoornissen: Anorexia en Boulimia is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. Boulimia: een gids voor ouders en familieleden

Dit boek is geschreven door Rachel Bryant-Waugh en Bryan Lask en is bedoeld als een gids voor ouders en familieleden van mensen die lijden aan boulimia nervosa. Het boek biedt informatie over de oorzaken en symptomen van boulimia, evenals verschillende behandelingsopties, waaronder familie-gebaseerde therapie. Het boek bevat ook praktische tips en strategieën voor het omgaan met de aandoening en het ondersteunen van een geliefde die eraan lijdt.

Boulimia: een gids voor ouders en familieleden is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. Overwinnen van eetstoornissen

Dit boek is geschreven door Joanna Poppink en biedt een persoonlijk verhaal van herstel van boulimia nervosa. Het boek bevat informatie over de oorzaken en symptomen van boulimia, evenals verschillende behandelingsopties, waaronder psychotherapie en zelfhulpstrategieën. Het boek bevat ook praktische tips en strategieën voor het omgaan met eetbuien en het ontwikkelen van een gezonde relatie met voedsel.

Overwinnen van eetstoornissen is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. Boulimia: een gids voor patiënten en hun omgeving

Dit boek is geschreven door Greta Noordenbos en biedt een uitgebreide kijk op boulimia nervosa. Het boek bevat informatie over de oorzaken en symptomen van boulimia, evenals verschillende behandelingsopties, waaronder cognitieve gedragstherapie en medicatie. Het boek bevat ook persoonlijke verhalen van mensen die lijden aan boulimia en hun families, evenals tips voor het omgaan met de aandoening.

Boulimia: een gids voor patiënten en hun omgeving is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over boulimia nervosa die kunnen helpen bij het begrijpen en behandelen van deze eetstoornis. Of je nu zelf lijdt aan boulimia of een geliefde hebt die eraan lijdt, deze boeken bieden waardevolle informatie en praktische tips voor het omgaan met de aandoening. Je kunt deze boeken kopen bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com. Het is belangrijk om te onthouden dat boulimia een ernstige aandoening is die professionele hulp vereist. Als je vermoedt dat je of een geliefde lijdt aan boulimia, zoek dan onmiddellijk hulp bij een gekwalificeerde zorgverlener.

Plaats een reactie