Boeken over brein

Het menselijk brein is een fascinerend orgaan dat ons in staat stelt om te denken, te voelen en te handelen. Er is dan ook veel interesse in het begrijpen van hoe het brein werkt en hoe we het kunnen verbeteren. Gelukkig zijn er tal van boeken over brein beschikbaar in het Nederlands die ons kunnen helpen om meer te leren over dit onderwerp. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over brein bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. Het slimme onbewuste

Het slimme onbewuste is geschreven door Ap Dijksterhuis, hoogleraar psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In dit boek legt hij uit hoe ons onbewuste ons gedrag beïnvloedt en hoe we dit kunnen gebruiken om betere beslissingen te nemen. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden en anekdotes om de theorieën te illustreren.

Het slimme onbewuste is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. Hersenen en gedrag

Hersenen en gedrag is geschreven door Dick Swaab, hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. In dit boek legt hij uit hoe ons brein werkt en hoe dit ons gedrag beïnvloedt. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel illustraties en afbeeldingen om de complexe concepten te verduidelijken.

Hersenen en gedrag is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. Het brein de baas

Het brein de baas is geschreven door André Aleman, hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie aan de Universiteit van Groningen. In dit boek legt hij uit hoe we ons brein kunnen trainen om beter te functioneren. Het boek bevat veel praktische tips en oefeningen om ons brein te verbeteren en ons leven te verrijken.

Het brein de baas is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. De gelukkige piekeraar

De gelukkige piekeraar is geschreven door Bart Verkuil, universitair docent aan de Universiteit Leiden. In dit boek legt hij uit hoe piekeren ons kan helpen om problemen op te lossen en hoe we ons piekergedrag kunnen verbeteren. Het boek bevat veel praktische tips en oefeningen om ons piekergedrag te verminderen en ons geluk te vergroten.

De gelukkige piekeraar is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. Het puberende brein

Het puberende brein is geschreven door Eveline Crone, hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. In dit boek legt ze uit hoe het brein van pubers zich ontwikkelt en hoe dit hun gedrag beïnvloedt. Het boek bevat veel praktische tips en adviezen voor ouders en opvoeders om pubers te helpen bij hun ontwikkeling.

Het puberende brein is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn tal van boeken over brein beschikbaar in het Nederlands die ons kunnen helpen om meer te leren over dit fascinerende orgaan. Of je nu geïnteresseerd bent in hoe ons onbewuste ons gedrag beïnvloedt, hoe we ons brein kunnen trainen of hoe het brein van pubers zich ontwikkelt, er is een boek voor iedereen. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van het brein en ontdek hoe je het kunt verbeteren!

Plaats een reactie