Boeken over champagne

Champagne is een van de meest iconische dranken ter wereld. Het is een drank die geassocieerd wordt met luxe, feesten en vieringen. Maar er is veel meer te ontdekken over deze sprankelende wijn dan alleen de bubbels. Er zijn talloze boeken geschreven over champagne, van geschiedenis tot productie en van proeverijen tot recepten. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over champagne bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. Champagne: The Essential Guide to the Wines, Producers, and Terroirs of the Iconic Region

Dit boek, geschreven door Peter Liem, is een uitgebreide gids voor de regio Champagne en de wijnen die er geproduceerd worden. Het boek begint met een overzicht van de geschiedenis van de regio en gaat vervolgens dieper in op de verschillende druivenrassen, wijnhuizen en terroirs. Het boek bevat ook proefnotities en aanbevelingen voor de beste champagnes om te proberen. Dit boek is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in champagne en de regio waar het vandaan komt.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

2. Champagne: How the World’s Most Glamorous Wine Triumphed Over War and Hard Times

Dit boek, geschreven door Don en Petie Kladstrup, vertelt het verhaal van champagne tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de economische depressie die volgde. Het boek beschrijft hoe champagneproducenten de uitdagingen van deze moeilijke tijden overwonnen en hoe champagne uiteindelijk een symbool werd van hoop en feestelijkheid. Het boek bevat ook recepten voor champagne-cocktails en feestelijke gerechten die perfect passen bij deze sprankelende wijn.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

3. The Widow Clicquot: The Story of a Champagne Empire and the Woman Who Ruled It

Dit boek, geschreven door Tilar J. Mazzeo, vertelt het verhaal van Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin, de vrouw die het champagnehuis Veuve Clicquot leidde na de dood van haar man. Het boek beschrijft hoe ze het bedrijf uitbreidde en innoveerde, en hoe ze een van de meest succesvolle champagnehuizen ter wereld creëerde. Het boek bevat ook recepten voor champagne-cocktails en gerechten die perfect passen bij de champagnes van Veuve Clicquot.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

4. The Champagne Guide 2020-2021

Dit boek, geschreven door Tyson Stelzer, is een uitgebreide gids voor de beste champagnes die momenteel op de markt zijn. Het boek bevat proefnotities en beoordelingen van meer dan 600 champagnes, evenals informatie over de producenten en de regio’s waar de wijnen vandaan komen. Het boek bevat ook aanbevelingen voor de beste champagnes in verschillende prijsklassen en voor verschillende gelegenheden.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

5. Champagne: A Global History

Dit boek, geschreven door Becky Sue Epstein, is een fascinerende geschiedenis van champagne en zijn rol in de wereldwijde cultuur. Het boek beschrijft hoe champagne een symbool werd van luxe en feestelijkheid, en hoe het de favoriete drank werd van royalty, beroemdheden en de elite. Het boek bevat ook recepten voor champagne-cocktails en gerechten die perfect passen bij deze sprankelende wijn.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over champagne, van geschiedenis tot productie en van proeverijen tot recepten. Of je nu een beginnende champagne-liefhebber bent of een doorgewinterde kenner, er is altijd iets nieuws te ontdekken over deze sprankelende wijn. De boeken die we hier hebben besproken zijn slechts enkele van de beste boeken over champagne die er zijn. Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van champagne en ontdek wat deze iconische drank zo speciaal maakt!

Plaats een reactie