Boeken over China

China is een fascinerend land met een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven over dit land en haar inwoners. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Non-fictie boeken over China

Er zijn veel non-fictie boeken geschreven over China, variërend van geschiedenisboeken tot reisgidsen en politieke analyses. Een van de meest bekende boeken over China is ‘De Chinese geschiedenis in een notendop’ van Neil Schmid. Dit boek biedt een beknopt overzicht van de Chinese geschiedenis, van de oudheid tot het heden.

Een ander interessant boek is ‘China’s megatrends’ van John Naisbitt. In dit boek beschrijft Naisbitt de belangrijkste trends en ontwikkelingen in China, zoals de opkomst van de middenklasse en de groeiende rol van technologie in de Chinese economie.

Als je geïnteresseerd bent in de Chinese politiek, dan is ‘De opkomst van China’ van Kerry Brown een aanrader. Dit boek biedt een analyse van de politieke ontwikkelingen in China en de rol van de Communistische Partij in de Chinese samenleving.

Fictie boeken over China

Naast non-fictie boeken zijn er ook veel fictie boeken geschreven die zich afspelen in China. Een van de bekendste auteurs op dit gebied is Pearl S. Buck, die in 1932 de Pulitzerprijs won voor haar roman ‘De Goede Aarde’. Dit boek beschrijft het leven van een Chinese boer en zijn familie in de jaren ’20 van de vorige eeuw.

Een ander bekend boek is ‘Rode Kornoeljes’ van Nobel laureaat Mo Yan. Dit boek vertelt het verhaal van een Chinese familie tijdens de Culturele Revolutie en de impact die deze periode heeft op hun leven.

Als je op zoek bent naar een meer hedendaags boek, dan is ‘De drie lichamen trilogie’ van Liu Cixin een aanrader. Deze sciencefiction trilogie speelt zich af in China en beschrijft de impact van buitenaards leven op de Chinese samenleving.

Waar koop je boeken over China?

Boeken over China zijn verkrijgbaar bij de meeste lokale boekenwinkels en online boekhandels. Een van de grootste online boekhandels in Nederland is Bol.com. Hier kun je zowel non-fictie als fictie boeken over China vinden.

Als je op zoek bent naar een gespecialiseerde boekhandel, dan is de Amsterdamse boekhandel ‘De Verre Volken’ een aanrader. Deze boekhandel is gespecialiseerd in boeken over Azië en heeft een uitgebreide collectie boeken over China.

Daarnaast kun je ook terecht bij de Chinese boekhandel ‘China Books & Periodicals’ in Rotterdam. Hier vind je een uitgebreide collectie boeken over China, zowel in het Nederlands als in het Engels en Chinees.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over China, variërend van non-fictie boeken over de geschiedenis en politiek van het land tot fictie boeken die zich afspelen in China. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online boekhandels zoals Bol.com. Als je op zoek bent naar een gespecialiseerde boekhandel, dan zijn ‘De Verre Volken’ in Amsterdam en ‘China Books & Periodicals’ in Rotterdam aanraders.

Plaats een reactie