Boeken over chirurgische verpleegkunde

Als verpleegkundige werkzaam in de chirurgie is het van groot belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en technieken. Het lezen van boeken over chirurgische verpleegkunde kan hierbij helpen. In dit artikel bespreken we welke boeken er over dit onderwerp te vinden zijn en waar je deze kunt kopen.

1. Chirurgische verpleegkunde: een praktische handleiding

Dit boek, geschreven door A. van der Veen en J. van der Veen, is een praktische handleiding voor verpleegkundigen die werkzaam zijn in de chirurgie. Het boek behandelt onderwerpen als preoperatieve zorg, anesthesie, postoperatieve zorg en complicaties. Ook worden er verschillende chirurgische ingrepen besproken, zoals het plaatsen van een maagsonde en het verzorgen van een tracheostoma. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren verpleegkundigen en bevat veel praktische tips en adviezen.

Chirurgische verpleegkunde: een praktische handleiding is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Operatieve zorg en technieken

Dit boek, geschreven door J. van der Veen en A. van der Veen, is gericht op verpleegkundigen die werkzaam zijn op de operatiekamer. Het boek behandelt onderwerpen als steriliteit, instrumentenleer en anesthesie. Ook worden er verschillende operatieve technieken besproken, zoals het hechten van wonden en het plaatsen van drains. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren verpleegkundigen en bevat veel praktische tips en adviezen.

Operatieve zorg en technieken is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. Chirurgie voor verpleegkundigen

Dit boek, geschreven door J. T. Converse en J. W. Converse, is een uitgebreide handleiding voor verpleegkundigen die werkzaam zijn in de chirurgie. Het boek behandelt onderwerpen als anatomie, fysiologie en pathologie. Ook worden er verschillende chirurgische ingrepen besproken, zoals het verwijderen van een blindedarm en het plaatsen van een pacemaker. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren verpleegkundigen en bevat veel praktische tips en adviezen.

Chirurgie voor verpleegkundigen is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. Chirurgische verpleegkunde: een leerboek voor de praktijk

Dit boek, geschreven door J. van der Veen en A. van der Veen, is een leerboek voor verpleegkundigen die werkzaam zijn in de chirurgie. Het boek behandelt onderwerpen als preoperatieve zorg, anesthesie, postoperatieve zorg en complicaties. Ook worden er verschillende chirurgische ingrepen besproken, zoals het plaatsen van een maagsonde en het verzorgen van een tracheostoma. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren verpleegkundigen en bevat veel praktische tips en adviezen.

Chirurgische verpleegkunde: een leerboek voor de praktijk is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. Handboek chirurgische verpleegkunde

Dit boek, geschreven door J. van der Veen en A. van der Veen, is een uitgebreid handboek voor verpleegkundigen die werkzaam zijn in de chirurgie. Het boek behandelt onderwerpen als preoperatieve zorg, anesthesie, postoperatieve zorg en complicaties. Ook worden er verschillende chirurgische ingrepen besproken, zoals het plaatsen van een maagsonde en het verzorgen van een tracheostoma. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren verpleegkundigen en bevat veel praktische tips en adviezen.

Handboek chirurgische verpleegkunde is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken verkrijgbaar over chirurgische verpleegkunde. Deze boeken zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren verpleegkundigen en bevatten veel praktische tips en adviezen. De boeken zijn verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Plaats een reactie