Boeken over chocolade

Chocolade is een van de meest geliefde lekkernijen ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken zijn geschreven over dit heerlijke product. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over chocolade bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Chocoladebijbel

De Chocoladebijbel is geschreven door Kees Raat, een van de meest gerenommeerde chocolatiers van Nederland. Dit boek is een uitgebreide gids voor alles wat met chocolade te maken heeft, van de geschiedenis van chocolade tot de verschillende soorten chocolade en hoe je er het beste mee kunt werken. Het boek bevat ook meer dan 150 recepten voor chocoladelekkernijen, van eenvoudige chocoladetruffels tot complexe taarten en desserts.

De Chocoladebijbel is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. Chocolade, de kunst van het maken

Chocolade, de kunst van het maken is geschreven door Dominique Persoone, een Belgische chocolatier die bekend staat om zijn innovatieve en creatieve benadering van chocolade. In dit boek deelt hij zijn kennis en ervaringen over het maken van chocolade, van het selecteren van de beste cacaobonen tot het maken van prachtige chocolade sculpturen.

Chocolade, de kunst van het maken is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. Chocolade, 90 recepten voor de lekkerste chocoladegerechten

Chocolade, 90 recepten voor de lekkerste chocoladegerechten is geschreven door de Nederlandse foodblogger Laura Kieft. Dit boek bevat 90 heerlijke recepten voor chocoladelekkernijen, van klassieke chocoladetaart tot verrassende combinaties zoals chocolade met zeezout en karamel.

Chocolade, 90 recepten voor de lekkerste chocoladegerechten is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. Chocolade, een boek vol heerlijke recepten

Chocolade, een boek vol heerlijke recepten is geschreven door de Belgische chocolatier Pierre Marcolini. Dit boek bevat meer dan 100 recepten voor chocoladelekkernijen, van eenvoudige chocoladetruffels tot complexe taarten en desserts. Het boek bevat ook tips en trucs voor het werken met chocolade en informatie over de geschiedenis en productie van chocolade.

Chocolade, een boek vol heerlijke recepten is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. Chocolade, een passie

Chocolade, een passie is geschreven door de Nederlandse chocolatier Hidde de Brabander. In dit boek deelt hij zijn passie voor chocolade en zijn kennis en ervaringen over het maken van chocolade. Het boek bevat ook meer dan 50 recepten voor chocoladelekkernijen, van eenvoudige chocoladetruffels tot complexe taarten en desserts.

Chocolade, een passie is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over chocolade, van gidsen voor het werken met chocolade tot receptenboeken voor chocoladelekkernijen. Of je nu een beginnende chocolatier bent of een ervaren bakker, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken die we hier hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van wat er beschikbaar is. Bezoek je lokale boekhandel of kijk online bij Bol.com voor meer inspiratie.

Plaats een reactie