Boeken over coachen

Coachen is een vakgebied dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Steeds meer mensen willen zich ontwikkelen en groeien, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Een coach kan hierbij helpen door middel van het stellen van vragen, het geven van feedback en het aanreiken van tools en technieken. Er zijn talloze boeken geschreven over coachen, zowel voor beginnende als ervaren coaches. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. De kracht van coachend leiderschap

Dit boek van Marijke Lingsma is een absolute aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met leiderschap en coaching. Het boek biedt handvatten voor het ontwikkelen van coachende vaardigheden en het creëren van een coachende cultuur binnen een organisatie. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren coaches en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Coachen met collega’s

Dit boek van Marijke Lingsma en Anne de Graaf is speciaal geschreven voor coaches die binnen een organisatie werken. Het boek biedt praktische tips en tools voor het coachen van collega’s en het creëren van een coachende cultuur binnen een team. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De kunst van het vragen stellen

Dit boek van Marilee G. Adams is een must-read voor iedere coach. Het boek biedt handvatten voor het stellen van krachtige vragen die leiden tot diepgaande inzichten en veranderingen. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren coaches en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Dit boek van Stephen Covey is een klassieker op het gebied van leiderschap en coaching. Het boek biedt handvatten voor het ontwikkelen van effectieve leiderschapsvaardigheden en het creëren van een cultuur van vertrouwen en samenwerking. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De kracht van kwetsbaarheid

Dit boek van Brené Brown is niet specifiek geschreven voor coaches, maar biedt wel waardevolle inzichten voor iedereen die zich bezighoudt met persoonlijke ontwikkeling en groei. Het boek gaat over het omarmen van kwetsbaarheid als kracht en het ontwikkelen van moed en veerkracht. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

6. De coachingskalender

De coachingskalender is een praktisch hulpmiddel voor coaches en biedt elke dag een inspirerende quote, vraag of oefening. Het is een handige manier om dagelijks bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling en groei. De coachingskalender is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

7. De kracht van positieve psychologie

Dit boek van Fredrike Bannink biedt handvatten voor het toepassen van positieve psychologie in coaching. Het boek gaat over het ontwikkelen van veerkracht, optimisme en geluk en biedt praktische oefeningen en technieken. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

8. De kunst van het luisteren

Dit boek van Michael P. Nichols is een aanrader voor coaches die hun luistervaardigheden willen verbeteren. Het boek biedt handvatten voor het actief luisteren en het stellen van de juiste vragen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

9. De kracht van feedback

Dit boek van Kilian Wawoe en Mark van der Heijden gaat over het geven en ontvangen van feedback. Het boek biedt handvatten voor het geven van constructieve feedback en het omgaan met kritiek. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

10. De kracht van verhalen

Dit boek van Annet Scheringa en Pauline Seebregts gaat over het gebruik van verhalen in coaching. Het boek biedt handvatten voor het vertellen en interpreteren van verhalen en het gebruik van metaforen en symbolen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over coachen, elk met hun eigen invalshoek en focus. Of je nu een beginnende of ervaren coach bent, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn allemaal te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van coachen en ontdek welke boeken jou kunnen helpen bij jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Plaats een reactie